Antena 3 CNN Externe ”Lumea trebuie să afle şi să audă asta!” Soldatul care se întreabă plângând ”câţi trebuie să mai moară ca să vadă ce e aici?”

”Lumea trebuie să afle şi să audă asta!” Soldatul care se întreabă plângând ”câţi trebuie să mai moară ca să vadă ce e aici?”

Forţele ucrainene nu renunţă la luptă, ci contraatacă în Herson, singurul oraş mare aflat sub control rusesc. Trupele Kievului înaintează cu greu prin satele distruse de bombardamente, în timp ce localnicii se înghesuie în autobuze ca să fugă din zonele de conflict.

”Lumea trebuie să afle şi să audă asta!” Soldatul care se întreabă plângând ”câţi trebuie să mai moară ca să vadă ce e aici?”
Sursa foto: CNN
de Laura Dinu    |    22 Mar 2022   •   09:10

Jurnalistul CNN, Nick Paton Walsh, a realizat un reportaj emoționant despre ce se întâmplă cu adevărat în orașele din Ucraina bombardate puternic de armata rusă.  

”Așa arată dezastrul lăsat de ruși în sudul Ucrainei, unde forțele militare din Kiev se apropie de Herson, primul oraș capturat de ruși. 

Zilnic, aici, foarte mulți oameni sunt evacuați. Și e foarte multă liniște, în contrast cu dezastrul pe care îl vedem în jurul nostru, pe câmp. 

O mulțime de baraje în ultimele zile. 

Autobuzul este ultima șansă să scapi de aici, merge din ușă în ușă să vadă dacă a mai rămas cineva. 

Satul Posad-Pokrovske este ultima redută ucraineană, de ceva timp. Și, iată ce au lăsat în urmă rușii! 

Se aude puternic scurgerea conductei sparte de gaz. Războiul distructiv al rușilor nu a ocolit această școală, lovită puternic de o rachetă. 

Danil este un fost soldat libanez care lucrează în televiziune și este căsătorit cu o libaneză. 

”Acum două săptămâni acest loc avea viață. Acum nu este nimic!”, spune Danil.  

Autobuzul este plin de cei care vor să plece. Sunt cei care pot să se miște. 

Ne-au rugat să-i luăm pe cei care nu pot să meargă. Ei își amintesc de ultimul război din Europa. În timp ce plecăm, în oraș se aud bombardamentele. 

Această femeie era în Polonia când rușii i-au luat casa din Herson, în care se aflau copiii ei. 

”Trebuie să merg acasă!”, spune ea.  

Nikolai nu poate auzi bombele, din cauza vârstei sale înaintate. Dar, și-a trimis soția să locuiască cu copiii, la oraș. El a rămas să apere ce le-a mai rămas. 

Secția de urgențe a spitalului este plină de cei 40 de răniți. 

”Unde sunt confrații mei? Yaroslav!” Un soldat își strigă colegii... 

Unul dintre soldați era în pat, la etajul trei, când spitalul a fost lovit. S-a trezit aruncat la etajul doi. Fusese inconștient și avea ambele picioare rupte. 

”Îi cunoaștem pe inamici. Până la urmă, lumea trebuie să afle și să audă asta. Nu știu. Câți trebuie să mai moară ca să vadă ce e aici?”, spune soldatul. 

Noaptea forțele ruse au lovit, din nou, Nykolaiev. 

Poate că Moscova pierde teren aici, dar face tot ceea ce poate să distrugă ceea ce nu poate avea”.

 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close