Antena 3 CNN Externe UE se pregătește să ia o decizie care va provoca furie la Kremlin

UE se pregătește să ia o decizie care va provoca furie la Kremlin

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene urmează să se pună de acord asupra unei misiuni de instruire a soldaților ucraineni în statele blocului comunitar.

UE se pregătește să ia o decizie care va provoca furie la Kremlin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2022   •   10:05

Este vorba de 15.000 de soldați ucraineni, al căror antrenament ar urma să înceapă de luna viitoare.

În plus, miniștrii Uniunii sunt așteptați să decidă asupra unei finanțări suplimentare în valoare de 500 de milioane de euro pentru livrările de arme către Kiev, transmite presa internațională.

De asemenea, este probabil ca blocul să aplice sancțiuni suplimentare Iranului, ca urmare reprimării violente a ultimelor proteste de la Teheran și din alte orașe din țară.

Pe agentă se află și reanalizarea relațiilor cu China, în sensul unei poziții potențial mai dure față de Beijing.

Soldații ucraineni, antrenați în Polonia și în Germania

Doi oficiali europeni de rang înalt au declarat că antrenamentele militare ale soldaților ucraineni vor începe la jumătatea lunii noiembrie și vor avea loc într-un centru din Polonia și într-un altul din Germania.

Mai multe țări UE au instruit deja trupele ucrainene cu privire la modul de utilizare a unor arme specifice, iar acest lucru va continua.

Uniunea Europeană a sprijinit Kievul de la începutul războiului cu ajutor financiar și, în premieră pentru blocul comunitar, cu ajutor militar.

Cele 500 de milioane de euro menționate vor merge la un fond care rambursează bani statele membre pentru armele livrate Ucrainei.

Asta înseamnă că suma totală destinată de UE armelor pentru Kiev se ridică la peste 3 miliarde de euro.

În ceea ce privește politica față de China, o sursă oficială a arătat că liderii blocului comunitar vor discuta subiectul în cadrul unui summit care va avea loc joi și vineri, iar UE va monitoriza îndeaproape și Congresul Partidului Comunist chinez, care a început duminică.

Foto: militari ucraineni

×
Subiecte în articol: soldați ucraineni Polonia Germania
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close