Antena 3 CNN Externe Un băiețel de 12 ani urma să detoneze o bombă în Germania

Un băiețel de 12 ani urma să detoneze o bombă în Germania

Un băiețel de 12 ani urma să detoneze o bombă în Germania
16 Dec 2016   •   13:34

Procurorii germani au lansat o anchetă cu privire la descoperirea unei bombe cu cuie, despre care presa a relatat că urma să fie detonată, pe 5 decembrie, de un băiat în vârstă de 12 ani, la târgul de Crăciun organizat în oraşul Ludwigshafen, din vestul Germaniei, informează DPA. 

''Nu putem furniza nicio altă informaţie ca rezultat al investigaţiei'', a spus Stefan Biehl, purtător de cuvânt al Procuraturii federale germane. 

Revista germană Focus, citând surse judiciare şi din domeniul securităţii, a relatat vineri că un băiat de 12 ani încercase să detoneze bomba la târgul de Crăciun din Ludwigshafen, oraş din landul german Renania-Palatinat. 

Băiatul ar fi lăsat, pe 5 decembrie, un rucsac care conţinea bomba într-un tufiş din apropierea sediului primăriei din Ludwigshafen, însă încărcătura, descoperită de un trecător, nu a reuşit să explodeze. 

Focus a menţionat că autorităţile germane cred că presupusul atacator este un germano-irakian născut la Ludwigshafen în 2004, ce are opinii religioase radicale. 

Potrivit thelocal.de, întrucât vârsta băiatului este mai mică de 13 ani, el nu poate fi judecat pentru o infracţiune. El a fost plasat în grija asistenţilor sociali pentru minori. Procurorii federali analizează, de asemenea, posibilitatea ca tentativa de atentat să fi fost susţinută de o reţea teroristă. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Germania atentat copil bomba
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close