Antena 3 CNN Externe Un nou drog s-a răspândit în Marea Britanie. Are efecte foarte periculoase

Un nou drog s-a răspândit în Marea Britanie. Are efecte foarte periculoase

Un nou drog s-a răspândit în Marea Britanie. Are efecte foarte periculoase
14 Aug 2018   •   14:17

Oamenii folosesc droguri în mod recreațional pentru a scăpa momentan de probleme și a se simți mai bine. Cu toate acestea, o substanță care devine încet-încet o "epidemie" în Marea Britanie, potrivit poliției din nordul Angliei, cauzează un comportament un psihotic și violent.

Drogul, cunoscut sub numele de "Monkey Dust (praf de maimuță)", se consumă în nordul Marii Britanii și îi face pe utilizatori să se simtă ca și cum ar avea o forță incredibilă, asemănătoare cu ce a lui Hulk și îi poate face să acționeze în mod periculos, sărind de pe clădiri.

Substanța din drog este metilendioxiprovaleronă sau MDPV și dă un sentiment similar celui de mefedronă. Este catalogat ca fiind un drog de clasa B din Marea Britanie, iar cei aflați în posesia lui sau cu tentativa de distribuție riscă o amendă și până la cinci ani de închisoare. Vânzarea sau producerea acestui drog poate însemna închisoare de până la 14 ani.

MDPV arătă că o pulbere fină albă sau maronie și de obicei se vinde cu aproximativ 10-25 de lire pentru un gram, ceea ce este semnificativ mai puțin decât alte droguri recreaționale cum ar fi MDMA și cocaina.

Alte reacții adverse includ paranoia, halucinații, dureri toracice și hipertensiune arterială.

MDPV a crescut în popularitate în această vară în Marea Britanie, cu poliția și medicii răspunzând la o serie de atacuri violente și episoade psihotice, inclusiv oameni care au sărit de pe clădiri și au încercat să lupte cu ofițerii. Aparent, MDPV face oamenii să se simtă neînfricați.

„Când încerci să-i oprești, e ca și cum ai de-a face cu cineva care crede că este Hulk", a declarat PC Rich Frost pentru Sky News. "Puterea lor este de necrezut", a adăugat acesta. 

În iunie, au existat rapoarte despre un "lot prost" de Monkey Dust vândut în Telford, care a fost legat mai multe decese din zonă.

Sursă: Business Insider
 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie drog
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close