Antena 3 CNN Externe Un pachet de prezervative costă 755 DE DOLARI în Venezuela

Un pachet de prezervative costă 755 DE DOLARI în Venezuela

Un pachet de prezervative costă 755 DE DOLARI în Venezuela
Sursa foto: Foto: actionnewsjax.com
05 Feb 2015   •   11:00
Din cauza unei economii în prag de colaps, bunuri de consum precum prezervativele sunt rare şi extrem de scumpe în Venezuela. 
 
Astfel, un pachet de 36 de prezervative costă acum 755 de dolari pe piaţa oficială. Prin comparaţie, un pachet de prezervative costă 21 de dolari în Statele Unite, scrie Time.
 
Discrepanţa a fost posibilă din cauza colapsului pentru preţul petrolului, fapt care a avut consecinţe dezastruoase pentru economia din Venezuela, conform Bloomberg. 
 
Ţara sud americană se bazează pe exporturile de petrol pentru 95% din câştigurile în valută şi acest capitol a scăzut cu peste 60% în ultimele şapte luni. 
 
Guvernul a adoptat o măsură de a tăia majoritatea importurilor, pentru a compensa deficitul, bunurile de consum au devenit rare şi extrem de scumpe iar oamenii sunt obligaţi să stea la cozi foarte mari pentru produse de bază, medicamente şi, mai nou, contraceptive. 
 
Pentru cei cu acces la dolari americani, prezervativele pot fi cumpărate de pe piaţa neagră cu 25 de dolari. Dar aceste cazuri sunt foarte rare. 
 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close