Antena 3 CNN Externe Un român, rănit uşor în atacul de la Liege. Bilanţul morţilor a ajuns la cinci, peste 120 de oameni răniţi

Un român, rănit uşor în atacul de la Liege. Bilanţul morţilor a ajuns la cinci, peste 120 de oameni răniţi

Un român, rănit uşor în atacul de la Liege. Bilanţul morţilor a ajuns la cinci, peste 120 de oameni răniţi
Sursa foto: Foto: eurostar.londonparistrains.com
de N.B.    |    O.P.    |    14 Dec 2011   •   06:33
Miercuri, 14 decembrie

Update 06:30
Un român a fost rănit uşor în atentatul ce a avut loc într-una dintre cele mai aglomerate pieţe din Liege. Rănit uşor, tânărul se află printre cele peste 120 de victime. Mai puţin norocoşi, 5 oameni, printre care şi un bebeluş, şi-au pierdut viaţa. Printre victime se numără şi autorul atacului.

Alexandru Palade a reuşit să supravieţuiască atentatului după ce mai multe schije i-au intrat în picior. Din fericire, acum se află în afara oricărui pericol.

Marţi, 13 decembrie

Update 18.30 - Bilanţul victimelor a ajuns la patru morţi şi 75 de răniţi, a anunţat Danielle Reynders, procurorul regelui în Liege.

Atacul armat de marţi din Liege, în sud-estul Belgiei, care s-a soldat cu doi morţi şi 64 de răniţi, a fost comis de o singură persoană înarmată, care nu are legătură cu terorismul, a anunţat Centrul Federal de Criză, relatează AFP.

Un bărbat a deschis focul în principala piaţă din Liege, Piaţa Saint-Lambert, cu puţin înainte de ora locală 12.30 (13.30, ora României). De asemenea, acesta a utilizat mai multe dispozitive explozive. Ulterior, bărbatul a fost ucis, în circumstanţe care încă nu au fost precizate în mod oficial.

Atacatorul se numea Nordine Amrani şi ar fi un cunoscut al serviciilor judiciare. Nordine Amrani a fost condamnat, în septembrie 2008, la patru ani şi zece luni de închisoare, pentru posesie de arme.

Un pieton din Piaţa Saint-Lambert a fost ucis, iar unii dintre răniţi se află în stare gravă.
   
Autorităţile belgiene au dat asigurări că situaţia a revenit la normal, marţi după-amiază, şi că totul este "sub control"  

×
Subiecte în articol: incident armat Belgia arma explozie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close