Antena 3 CNN Externe Un sergent al Armatei SUA, acuzat pentru colaborarea cu Statul Islamic

Un sergent al Armatei SUA, acuzat pentru colaborarea cu Statul Islamic

Un sergent al Armatei SUA, acuzat pentru colaborarea cu Statul Islamic
24 Iul 2017   •   08:31

Un sergent al Armatei Statelor Unite a fost pus sub acuzare pentru tentativa de a furniza materiale confidenţiale către organizaţia teroristă Stat Islamic, se arată într-un comunicat emis, duminică, de FBI, potrivit site-ului agenţiei de presă Reuters.

Ikaika Erik Kang, în vârstă de 34 de ani şi sergent în cadrul Armatei SUA, a fost arestat la începutul lunii iulie şi va ajunge luni în faţa unei instanţe federale pentru a răspunde acuzaţiilor.

În rechizitoriul efectuat de organele de judecată se arată că sergentul, care este controlor de trafic aerian al unei baze militare din Hawaii, a încercat în repetate rânduri să ofere sprijin material sau informaţii confidenţiale unei organizaţii teroriste străine.

În comunicatul FBI se precizează că arestarea lui Kang a fost efectuată după o anchetă care a început în urmă cu mai bine de un an, fiind implicaţi agenţi sub acoperire ce s-au dat drept simpatizanţi sau agenţi operativi ai reţelei teroriste Stat Islamic.

Sergentul este acuzat că a încercat să furnizeze unor oameni apropiaţi ai organizaţiei teroriste mai multe documente militare clasificate, o dronă şi alte câteva tipuri de armament. În rechizitoriu se arată că sergentul a avut întâlniri cu apropiaţii Stat Islamic în lunile iunie şi iulie.

Dacă va fi găsit vinovat, Kang riscă o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzare, conform unui comunicat emis de către Departamentul de Justiţie al SUA.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: statul islamic colaborare SUA armata
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close