Un sergent al Armatei SUA, acuzat pentru colaborarea cu Statul Islamic

24 Iul 2017   •   08:31
Un sergent al Armatei SUA, acuzat pentru colaborarea cu Statul Islamic

Un sergent al Armatei Statelor Unite a fost pus sub acuzare pentru tentativa de a furniza materiale confidenţiale către organizaţia teroristă Stat Islamic, se arată într-un comunicat emis, duminică, de FBI, potrivit site-ului agenţiei de presă Reuters.

Ikaika Erik Kang, în vârstă de 34 de ani şi sergent în cadrul Armatei SUA, a fost arestat la începutul lunii iulie şi va ajunge luni în faţa unei instanţe federale pentru a răspunde acuzaţiilor.

În rechizitoriul efectuat de organele de judecată se arată că sergentul, care este controlor de trafic aerian al unei baze militare din Hawaii, a încercat în repetate rânduri să ofere sprijin material sau informaţii confidenţiale unei organizaţii teroriste străine.

În comunicatul FBI se precizează că arestarea lui Kang a fost efectuată după o anchetă care a început în urmă cu mai bine de un an, fiind implicaţi agenţi sub acoperire ce s-au dat drept simpatizanţi sau agenţi operativi ai reţelei teroriste Stat Islamic.

Sergentul este acuzat că a încercat să furnizeze unor oameni apropiaţi ai organizaţiei teroriste mai multe documente militare clasificate, o dronă şi alte câteva tipuri de armament. În rechizitoriu se arată că sergentul a avut întâlniri cu apropiaţii Stat Islamic în lunile iunie şi iulie.

Dacă va fi găsit vinovat, Kang riscă o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzare, conform unui comunicat emis de către Departamentul de Justiţie al SUA.

 

Sursă: Mediafax
x close