Antena 3 CNN Externe Ungaria anunță că nu va sprijini sancțiunile împotriva petrolului și gazelor rusești

Ungaria anunță că nu va sprijini sancțiunile împotriva petrolului și gazelor rusești

Ungaria nu va sprijini nicio sancțiune împotriva petrolului și gazelor rusești, a declarat marți ministrul de externe Peter Szijjarto, reiterând poziția guvernului de la Budapesta.

Ungaria anunță că nu va sprijini sancțiunile împotriva petrolului și gazelor rusești
Sursa foto: Twitter/ The Independent
de Cerasela Stafie    |    19 Apr 2022   •   15:52

Transporturile de gaze rusești către Ungaria au sosit fără nicio întrerupere, a declarat Szijjarto într-un briefing de știri difuzat pe pagina sa de Facebook, care a venit după discuțiile cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu, la Ankara, marți.

”Nu sprijinim propunerile de sancțiuni energetice împotriva Rusiei”, a spus el în briefing. Oficialul a adăugat că acest lucru se aplică nu numai importurilor de petrol și gaze, ci și cooperării cu Rusia în domeniul energiei nucleare, în special aprovizionării cu combustibil pentru centrala nucleară Paks din Ungaria, scrie The Independent.

Ministrul de externe a spus că Ungaria va face ”totul” pentru a asigura siguranța aprovizionării sale cu energie.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat luna trecută că, deși țara sa a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia, nu va sprijini sancțiunile împotriva petrolului și gazelor rusești.

”Deși condamnăm ofensiva armată a Rusiei și, de asemenea, condamnăm războiul, nu vom permite ca familiile maghiare să fie obligate să plătească prețul războiului; și astfel sancțiunile nu trebuie extinse la domeniile petrolului și gazelor”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, restricțiile împotriva sectorului petrolului și gazelor din Rusia vor reprezenta o ”povară disproporționat de mare” pentru Ungaria.

La începutul acestei luni, Uniunea Europeană a aprobat noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv un embargo istoric asupra importurilor de cărbune. UE a declarat că lucrează la o rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, care ar include importurile de petrol.

Șeful UE pentru afaceri externe, Josep Borrell, a avertizat Occidentul că plata pentru gazul și petrolul rusesc îl ajută pe președintele rus Putin să-și finanțeze războiul.

SUA au impus deja interdicții asupra importurilor de petrol, gaze și cărbune din Rusia, în timp ce Marea Britanie a declarat că boicotul petrolului rusesc va fi încheiat până la sfârșitul anului 2022.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close