Antena 3 CNN Externe UNICEF: 400 de copii au fost ucişi în atacul israelian din Gaza

UNICEF: 400 de copii au fost ucişi în atacul israelian din Gaza

UNICEF: 400 de copii au fost ucişi în atacul israelian din Gaza
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    06 Aug 2014   •   12:34
Aproximativ 400 de copii palestinieni, dintre care peste 70% cu vârste sub 13 ani, au fost ucişi şi mai mult de 2.700 au fost răniţi în ofensiva israeliană declanşată pe 8 iulie în Fâşia Gaza, a anunţat marţi şefa biroului UNICEF (Fondul Naţiunilor Unite de ajutor pentru copii) în Gaza, informează Reuters, potrivit Agerpres.
 
Oficialul UNICEF a precizat că un număr impresionant de circa 370.000 de copii din Fâşia Gaza au trecut printr-o experienţă traumatizantă şi au nevoie urgent de ajutor psihologic şi social, estimând că pe copiii din enclava palestiniană îi aşteaptă un viitor ''extraordinar de sumbru''.
 
Aproape 1.990 de palestinieni au fost ucişi şi alţi circa 10.000 răniţi, în majoritate civili, în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza, potrivit unor oficiali din domeniul sănătăţii din Gaza. 
 
În Israel, bilanţul victimelor este de 67 de morţi, dintre care doar trei civili, notează Xinhua.
 
Şefa biroului UNICEF în Gaza, Pernille Ironside, a afirmat că ofensiva israeliană, ce a durat aproape o lună, a înrăutăţit şi mai mult viaţa - şi aşa de grea - în Fâşia Gaza, subliniind impactul devastator al distrugerii infrastructurilor, în special disfuncţionalităţile din alimentarea cu energie electrică, ce au agravat şi mai mult lipsa apei.
 
Potrivit lui Ironside, 142 de şcoli din Fâşia Gaza, inclusiv 89 aparţinând Agenţiei ONU de ajutor pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), au fost avariate de bombardamente israeliene, dintre care trei au fost direct atacate.

×
Subiecte în articol: Gaza Fasia Gaza UNICEF
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close