Antena 3 CNN Externe Pandemia de COVID schimbă lumea definitiv. Aceşti oameni nu vor reveni niciodată la sediul companiei pentru săptămâna de lucru

Pandemia de COVID schimbă lumea definitiv. Aceşti oameni nu vor reveni niciodată la sediul companiei pentru săptămâna de lucru

Vremea săptămânii de lucru de 5 zile petrecută la birou a apus definitiv.

Pandemia de COVID schimbă lumea definitiv. Aceşti oameni nu vor reveni niciodată la sediul companiei pentru săptămâna de lucru
de Adrian Iclozan    |    16 Ian 2021   •   23:59

Cel puţin, aşa crede directorul executiv al gigantului anglo-olandez Unilever

"Nu cred că vom reveni vreodată la modelul de cinci zile de muncă de birou pe săptămână. Pare un aspect deja învechit", a spus CEO-ul Alan Jope, indicând pandemia de coronavirus drept cauză a acestei transformări radicale.

Experiment în multinaţională: 4 zile de muncă pe săptămână, timp de 12 luni

Jope a precizat că sociatea sa îşi încurajează toţi angajaţii să se vaccineze împotriva coronavirusului însă a exclus din start imunizarea obligatorie a acestora. În contrapartidă, compania îi va testa în mod regulat pe cei care nu doresc să se vaccineze.

CEO-ul Unilever precizează că specialiştii companiei sale vor studia mai multe tipare de muncă, ce s-ar putea aplica în contextul pandemic şi post-pandemic.

Jope nu se aşteaptă ca angajaţii din Europa de Vest şi America de Nord să se întoarcă la birou mai devreme de luna aprilie.

El mai precizează Unilever va utiliza o variantă hibrid, prin care va alterna telemunca şi munca la birou. Schimbările se vor aplica tuturor angajaţilor, circa 150.000 la nivel global.

Previziuni: După pandemie, 30% din angajaţii din SUA vor lucra de acasă

Unilever este a treia cea mai valoroasă companie de pe Bursa din Londra şi deţine branduri precum Dove, Lipton, Persil şi Knorr.

Unilever a anunţat la sfârşitul anului trecut că toţi angajaţii din Noua Zeelandă vor lucra patru zile pe săptămână pentru o perioadă de 12 luni. Dacă experimentul va îmbunătăţi nivelul de performanţă, Unilever intenţionează să aplice modelul pentru toţii angajaţii companiei.

Banca americană Morgan Stanley a prezis vara trecută că 30% dintre angajaţii din SUA vor lucra de acasă după terminarea pandemiei. Asta înseamnă de două ori peste nivelurile dinaintea pandemiei.

Sursa: Mediafax

 

×
Subiecte în articol: telemunca Unilever
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close