Antena 3 Externe Uniunea Europeană Cum face Grecia rost de 7 MILIARDE de euro. Planul pe care Uniunea Europeană trebuie să îl "înghită"

Cum face Grecia rost de 7 MILIARDE de euro. Planul pe care Uniunea Europeană trebuie să îl "înghită"

de O.P.    |    23 Feb 2015   •   07:24
Cum face Grecia rost de 7 MILIARDE de euro. Planul pe care Uniunea Europeană trebuie să îl "înghită"

Catalogul reformelor pe care urmează să îl prezinte luni guvernul elen ar permite Atenei să atragă peste șapte miliarde de euro în venituri, în special luptând contra traficului de combustibili și țigări și impozitând marile averi, afirmă cotidianul german Bild în ediția sa de luni, citat de AFP.

Potrivit publicației germane, care susține că are informații din surse apropiate cabinetului grec, planul pe care trebuie să îl prezinte guvernul condus de Alexis Tsipras creditorilor săi (Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană și FMI) prevede lupta împotriva traficului de benzină și țigări ce ar permite statului să încaseze 1,5 miliarde de euro și, respectiv, 800 de milioane de euro.

Executivul stângii radicale intenționează, de asemenea, să colecteze 2,5 miliarde de euro din impozitarea averilor grecești și a oligarhilor și alte 2,5 miliarde de euro prin colectarea creanțelor fiscale ale persoanelor fizice și juridice, mai afirmă Bild.

În total, potrivit datelor jurnalului german, Atena ar încasa aproape 7,3 miliarde de euro.

După dificile negocieri ce au avut loc la Bruxelles, guvernul Alexis Tsipras a ajuns la un acord vineri seară cu creditorii internaționali pentru a prelungi până în iunie ajutorul financiar acordat Greciei.

Atena trebuie să prezinte până luni seară un catalog al reformelor pentru ca acordul să fie aprobat de partenerii săi. Guvernul elen speră să convingă printr-un angajament în lupta contra evaziunii fiscale și a corupției.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close