Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Economiştii avertizează că există un risc major ca o altă ţară din Europa să iasă din Uniunea Europeană

Economiştii avertizează că există un risc major ca o altă ţară din Europa să iasă din Uniunea Europeană

Economiştii avertizează că există un risc major ca o altă ţară din Europa să iasă din Uniunea Europeană
de S.T.    |    24 Apr 2017   •   19:28

Pieţele pot să lase în urmă pericolul „Frexit” şi să se concentreze pe alte probleme cu care se confruntă continentul european, precum riscurile politice din Italia, după ce Emmanuel Macron, de orientare de centru, s-a calificat în turul al doilea al alegerilor din Franţa, potrivit unei analize de luni a Deutsche Bank, transmite Business Insider.

Riscurile politice nu au dispărut complet de pe continent, analiştii băncii germane notând că posibilitatea ca în Italia să aibă loc alegeri în acest an poate readuce îngrijorarea investitorilor legată de destrămarea zonei euro.

Popularitatea partidului Cinci Stele din Italia a crescut în ultimii ani, iar respingerea prin referendum, în decembrie, a reformelor constituţionale a fost văzută ca o creştere a populismului, ceea ce înseamnă că alegerile ar putea fi viitorul mare pericol pentru stabilitatea UE.

„Europa are încă un calendar politic aglomerat, cu alegeri în Marea Britanie în iunie, în Germania în septembrie şi în Italia înainte de aprilie 2018. În opinia noastră, unul dintre cele mai mari riscuri care poate provoca un şoc pe pieţe este Italia. Pentru că alegerile ar putea avea loc peste mai mult de şase luni, piaţa ar putea să nu se concentreze încă pe acesta”, au scris analiştii Deutsche Bank.

Riscul politic italian fiind încă îndepărtat, investitorii europeni îşi vor îndrepta atenţia pe Banca Centrală Europeană, care va începe să restrângă programul de suplimentare a lichidităţilor, fiind posibil ca procesul să înceapă în 2017.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Deutsche Bank zona euro
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close