Antena 3 Externe Uniunea Europeană Franţa ameninţă Marea Britanie în cazul ieşirii din UE: Vom permite imigranţilor să treacă în Regat

Franţa ameninţă Marea Britanie în cazul ieşirii din UE: Vom permite imigranţilor să treacă în Regat

03 Mar 2016   •   11:26
Franţa ameninţă Marea Britanie în cazul ieşirii din UE: Vom permite imigranţilor să treacă în Regat
Sursa foto: Foto: Freeimages / Chris Chidsey

Dacă Marea Britanie va vota la referendumul din iunie pentru ieşirea din Uniunea Europeană, atunci Franţa le va permite imigranţilor să treacă în Regatul Unit prin eliminarea controalelor la frontieră şi va deschide larg uşa pentru bancherii care vor să părăsească centrul financiar londonez, a declarat ministrul francez al economiei, Emmanuel Macron, potrivit Agerpres.ro.

"În ziua în care această relaţie se va lămuri, imigranţii nu se vor mai afla la Calais, iar paşaportul financiar va funcţiona mai puţin bine", a afirmat Macron pentru Financial Times înaintea unui summit Marea Britanie-UE pe probleme de securitate.

El a făcut astfel aluzie şi la invitaţia premierului britanic David Cameron către companiile franceze să se relocheze de partea cealaltă a Canalului atunci când Franţa a majorat taxele în 2012. Macron a spus: "Dacă ar fi să judec ca cei care întind covoare roşii, aş spune că am putea avea şi noi unele repatrieri din City-ul londonez".  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close