x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Uniunea Europeană a adoptat noile sancțiuni împotriva Coreei de Nord, decise de ONU

de 14 Sep 2017   •   20:20
Uniunea Europeană a adoptat noile sancțiuni împotriva Coreei de Nord, decise de ONU 127
Foto: Pixabay.com

Uniunea Europeană şi-a consolidat joi sancţiunile împotriva Coreei de Nord prin adoptarea măsurilor decise la începutul lunii august de Naţiunile Unite ca răspuns la ultimul tir cu rachetă balistică. 

În general, UE se aliniază sancţiunilor decise de ONU şi a promis că va adopta şi ea noile măsuri punitive la adresa Coreei de Nord - inclusiv o limitare a aprovizionării cu petrol - decretate la începutul săptămânii ca urmare a testului nuclear nord-coreean de la începutul lunii septembrie. 

Joi, Uniunea Europeană a transpus în legislaţie măsurile adoptate de Consiliul de Securitate al ONU pe 5 august după lansarea cu succes a unei rachete balistice intercontinentale nord-coreene (ICBM) capabilă să atingă continentul nord-american. 

Noile sancţiuni ”vizează principalele exporturi ale Coreei de Nord, deoarece impun o interzicere totală a tuturor exporturilor de cărbune, fier, minereuri de fier, fructe de mare, plumb şi minereuri de plumb”, informează Consiliul UE într-un comunicat. 

Acestea vizează de asemenea ”traficul de arme în Coreea de Nord, acordurile de asociere între companii (nord-coreene) şi companii străine, băncile nord-coreene şi capacitatea lor de a genera venituri şi de a avea acces la sistemul financiar internaţional”, conform textului. 

Uniunea Europeană doreşte de asemenea să impună sancţiuni suplimentare împotriva regimului nord-coreean ca răspuns la ultimul său test cu bombă H, a anunţat săptămâna trecută Înaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini.
 

Sursă: Agerpres
sati