Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Vin bani europeni pentru autostrăzile din România: 875, 5 milioane de euro pentru segmentul Sibiu-Pitești

Vin bani europeni pentru autostrăzile din România: 875, 5 milioane de euro pentru segmentul Sibiu-Pitești

România primește bani de la Uniunea Europeană pe mai multe axe. Vin 875,5 milioane de euro de la Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Pitești.

Vin bani europeni pentru autostrăzile din România: 875, 5 milioane de euro pentru segmentul Sibiu-Pitești
de Mirabela Vasile    |    03 Sep 2020   •   18:30

De asemenea, 578,4 milioane de euro vin de la Fondul de Coeziune pentru a îmbunătății capacitatea de răspuns la dezastre a României. Această investiție va îmbunătății capacitatea de răspuns terestră, aeriană și maritimă a României prin achiziționarea de noi echipamente precum și prin pregătirea personalului.

Totodată vom primi 47,7 milioane de euro ce coincid celor două scheme de ajutor introduse de România, destinate sprijinirii companiilor active în sectoarele creșterii porcilor și păsărilor care au fost afectate de pandemia de coronavirus.

Ce înseamnă și cum poate fi folosită prima tranșă (875, 5 milioane de euro pentru infrastructură)

”Toată lumea și-a făcut temele. Uniunea Europeană e bucuroasă să ajute România cu acest proiect. Nota de fundamentare arată că toate elementele care reprezintă pentru români o maximă importanță sunt luate în considerare și presupuse ca fiind un bun argument pentru a finanța România. E pentru prima dată când România cere finanțare pentru această autostrade Uniunii Europene.

Proiectele trebuie urmărite cu atenție. Banii sunt aprobați, iar pe măsură ce trimitem facturi la Bruxelles, vor fi onorate. Banii sunt aprobați și trecuți în bugetul Uniunii Europene.”, a spus Adina Vălean, pentru Antena 3.

Toate detaliile, în materialul video de mai jos:

×
Subiecte în articol: autostrada
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close