Antena 3 CNN Externe Unul dintre atacatorii din Algeria fusese şofer la complexul din In Amenas

Unul dintre atacatorii din Algeria fusese şofer la complexul din In Amenas

Unul dintre atacatorii din Algeria fusese şofer la complexul din In Amenas
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    23 Ian 2013   •   12:58

Unul din membrii comandoului care au atacat pe 16 ianuarie complexul de la In Amenas din Algeria, şi a luat ostatice sute de persoane, lucrase ca şofer la una din companiile care operează acolo, potrivit unor surse din securitate, citate miercuri de AFP.

Bărbatul a fost ucis însă în asaltul lansat de forţele speciale algeriene.

"Unul dintre atacatorii ucişi lucrase ca şofer la una din întreprinderile din interiorul complexului", a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate, miercuri, precizând că acesta "demisionase în urmă cu un an".

Sursa nu a putut preciza compania la care lucrase atacatorul, dar a menţionat că a fost identificat după ce a fost ucis de angajaţi din complex.

Potrivit unui bilanţ încă provizoriu anunţat luni de premierul algerian Abdelmalek Sellal, 37 de ostatici străini şi unul algerian au fost ucişi, 29 de atacatori au fost omorâţi şi trei capturaţi în viaţă de forţele speciale. Sunt în continuare daţi dispăruţi cinci străini şi şapte corpuri neînsufleţite nu fuseseră încă identificate, luni. Majoritatea ostaticilor au fost ucişi cu un glonţ în cap.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi români ucişi în Algeria, în atentatul terorist de la In Amenas, au fost transportate, marţi, la Serviciul de Medicină Legală din Ploieşti.

Tiberiu Costache, în vârstă de 36 de ani din Bărcăneşti şi Mihail Bucur, de 40 de ani, din Ploieşti, au murit în urma atacului terorist de la rafinăria din In Amenas, din Algeria.

Tiberiu Costache era tatăl unui băieţel de aproximativ şase ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea. Mihail Bucur avea doi copii, un băiat de 14 ani şi o fetiţă de trei ani.

Ambii lucrau ca ingineri pe platforma petrolieră şi amândoi petrecuseră în România sărbătorile de iarnă şi revelionul şi se întorseseră în Algeria cu câteva zile înaintea atacului.

Citeşte şi Cum au murit cei doi români ţinuţi ostatici în Algeria







×
Subiecte în articol: Algeria
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close