Antena 3 CNN Externe Unul dintre cele mai controversate decrete ale lui Trump, suspendat de autoritățile americane

Unul dintre cele mai controversate decrete ale lui Trump, suspendat de autoritățile americane

Unul dintre cele mai controversate decrete ale lui Trump, suspendat de autoritățile americane
04 Feb 2017   •   18:17

Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite a decis sâmbătă să suspende aplicarea ordinului preşedintelui american Donald Trump de a marca drept un posibil pericol cetăţenii unor state din Orientul Mijlociu, în timp ce Departamentul de Stat a anulat deciziile de revocare a vizelor acestor cetăţeni, pentru a le permite să intre pe teritoriul SUA, informează Reuters şi Washington Post, potrivit Agerpres.

Mai multe mari companii aeriene au anunţat sâmbătă că cetăţenii care făceau obiectul interdicţiei lui Trump pot călători din nou către SUA, după decizia unui judecător din Seattle de a bloca ordinul executiv care interzice temporara intrarea în Statele Unite a refugiaţilor şi cetăţenilor a şapte state cu populaţie majoritar musulmană.

Mii de cetăţeni din şase ţări musulmane vizate de ordinul lui Trump au reprimit vizele revocate de către Departamentul de Stat, scrie EFE.

"Am revenit asupra deciziei de a revoca temporar vizele în urma ordinului executiv. Persoanele vizate ale căror vize nu au fost fizic anulate pot să călătorească acum, iar vizele lor rămân valide", a anunţat un funcţionar al Departamentului de Stat, care a cerut să rămână anonim.

Vineri, Departamentul de Stat anunţa că a revocat provizoriu aproximativ 60.000 de vize.

Departamentul de Justiţie a anunţat, însă, că va face o cerere pentru a suspenda decizia judecătorului federal care a paralizat aplicarea ordinului lui Trump.

Decizia judecătorului federal din Seattle a dat speranţă multor cetăţeni ai statelor din Orientul Mijlociu, deşi nu este clar cât timp va dura această fereastră oferită de decizia sa, scrie Reuters.

Preşedintele american a promis sâmbătă într-o postare pe Twitter să anuleze decizia.

"Opinia acestui aşa-zis judecător, care subminează aplicarea legii în ţara noastră, este ridicolă şi va fi anulată", a scris Trump pe contul său de Twitter.

×
Subiecte în articol: SUA Donald Trump
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close