Antena 3 CNN Externe Premieră la Vatican: Papa Francisc a numit o călugăriță în cea mai înaltă funcție din istoria statului papal

Premieră la Vatican: Papa Francisc a numit o călugăriță în cea mai înaltă funcție din istoria statului papal

Premieră absolută la Vatican: Papa Francisc a numit o femeie ca secretar general al Guvernământului Cetăţii.

Premieră la Vatican: Papa Francisc a numit o călugăriță în cea mai înaltă funcție din istoria statului papal
Sursa foto: Twitter/agenciaNDS
de Alexandra Ionescu    |    06 Noi 2021   •   21:24

Călugăriţa franciscană Raffaella Petrini devine astfel femeia cu cea mai înaltă funcţie din istoria statului papal. Ea va avea în subordine poliţia, pompierii, serviciile medicale, muzeele şi alte instituţii.

În mod tradițional, această funcție fusese deținută doar de episcopi.

Sora Raffaella este licenţiată în ştiinţe politice şi doctor al Universităţii Pontificale, unde a şi predat. De la înscăunare, Papa Francisc a numit mai multe femei în funcţii ocupate anterior de preoţi sau episcopi.

Pontiful caută prin această numire să realizeze o mai mare egalitate în cadrul Bisericii.

În ianuarie, Suveranul Pontif, în vârstă de 84 de ani, a schimbat deja legea pentru a le permite femeilor să citească Biblia la liturghie, să se împărtășească și să ajute la altar în timpul liturghiei.

O lună mai târziu, Papa a numit-o pe călugărița franceză Nathalie Becquart subsecretar al sinodului episcopilor, devenind de fapt prima femeie din istorie care a avut drept de vot la astfel de întruniri (care abordează principalele chestiuni de doctrină ale bisericii).

Încă de când Supremul Pontif a creat în 2016 o comisie pentru a studia istoria femeilor diaconi în primii ani ai Bisericii Catolice, grupurile reformiste au sperat că ar putea exista femei preoți într-o zi, potrivit Diario Contrasto.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Vatican Italia femeie calugarita
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close