Antena 3 CNN Externe Vestea care îl scoate din minți pe Vladimir Putin. "'Eşec al negocierilor cu inamicul rus"

Vestea care îl scoate din minți pe Vladimir Putin. "'Eşec al negocierilor cu inamicul rus"

Vestea care îl scoate din minți pe Vladimir Putin. "'Eşec al negocierilor cu inamicul rus"
Sursa foto: foto: captura Youtube
04 Iul 2018   •   21:27

Insurgenţii din sudul Siriei au anunţat miercuri eşuarea negocierilor cu reprezentanţi ai Rusiei, aliata regimului de la Damasc, cu privire la soarta zonelor controlate de rebeli în provincia sudică Deraa, ţintă a unei ofensive a forţelor proguvernamentale siriene, informează AFP.

'Eşec al negocierilor cu inamicul rus', a anunţat pe contul său de Twitter o celulă ce reuneşte diferite facţiuni insurgente din sud. 'Negocierile nu au dus la niciun rezultat. (...) Nu a fost fixată nicio nouă dată' pentru reluarea dialogului, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al celulei, Ibrahim al-Jabbawi.

Opoziţia siriană a început la sfârşitul lui iunie negocieri cu responsabili ruşi, aliaţi ai Damascului, privind un acord de restabilire a suveranităţii guvernului preşedintelui Bashar al-Assad în regiunile ocupate de rebeli în provincia Deraa.

Deraa a fost în 2011 unul din primele fiefuri ale mişcării de contestare împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, acţiuni de protest care au atras represaliile regimului, degenerând într-un conflict armat.

Armata siriană şi-a intensificat ofensiva lansată împotriva zonelor rebele în sud-vestul ţării. Numeroase localităţi au fost bombardate. Peste 120.000 de persoane au fost aruncate pe drumuri de exodul declanşat de ofensiva forţelor guvernamentale acum zece zile, a indicat vineri Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra).

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: razboi siria
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close