Antena 3 CNN Externe Victimele nevinovate ale agresiunii ruse | Copiii războiului și desenele lor

Victimele nevinovate ale agresiunii ruse | Copiii războiului și desenele lor

Războiul a venit în fiecare casă din Ucraina, iar cei mai afectați sunt copiii care, din cauza vârstei, nu înțeleg ce se întâmplă și de ce nu pot dormi în pătuțul lor, de ce nu se pot juca cu jucăriile și prietenii lor. 

Victimele nevinovate ale agresiunii ruse | Copiii războiului și desenele lor
de Alexandra Ionescu    |    17 Mar 2022   •   11:10

Copiii războiului, nu înțeleg prea multe din ce se întâmplă. Nu înțeleg de ce și-au părăsit casele și jucăriile. Nu înțeleg de ce mama plânge, și de ce bombele cad. Așa că desenează. Războiul așa cum îl percep ei. Cotidianul ucrainean, Pravda, a strâns desenele lor într-o galerie care ilustrează războiul văzut prin ochii celor mici. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Copiii sunt victime în fiecare conflict armat. Potrivit rapoartelor, Ucraina nu este o excepție. După ce Putin a declanșat atacul asupra Ucrainei, fără nicio provocare și nicio justificare credibilă, știrile despre țintirea nediscriminatorie a civililor, și printre aceștia a copiilor, au început să circule în mass-media internațională.

După cum avertizează UNICEF, în mai puțin de trei săptămâni, peste 1 milion de copii au fugit din Ucraina. Majoritatea au fugit cu familiile lor în Polonia, Ungaria, Slovacia, Moldova și România.

Milioane de copii rămân în Ucraina și viitorul lor este incert. Se pare că majoritatea sunt acum strămutați în interior și evacuați spre est, mai degrabă decât în ​​străinătate. Pe măsură ce atacurile rusești continuă, copiii din Ucraina sunt expuși riscului de rănire sau moarte.

Mariupol, Harkov, Sumy și Cernihiv continuă să fie atacate iar zoneșe rezidențiale și infrastructurile civile sunt bombardate. Acest lucru a dus la un număr tot mai mare de civili uciși și răniți. Începând cu 11 martie 2022, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a înregistrat 1.546 de victime civile, inclusiv 564 de morți și 982 de răniți, de la începutul războiului rusesc.

Cu toate acestea, foarte probabil, cifrele sunt mult mai mari și continuă să crească în fiecare zi. Copiii sunt printre  victimele civile. Începând cu 10 martie, Organizația Mondială a Sănătății a verificat 26 de atacuri asupra unităților de sănătate, personalului medical și ambulanțelor. Aceste atacuri s-au soldat cu 12 morți și 34 de răniți.

Aceasta include bombardarea maternității Mariupol din 9 martie 2022. Printre victime s-au numărat o femeie și copilul ei nenăscut. Comentând acest atac fără discernământ, președintele Zelenski a întrebat: „Un spital de copii, o maternitate. Cum au amenințat Federația Rusă? Ce este această țară, Federația Rusă, care se teme de spitale, maternități și le distruge?”

Pe măsură ce Putin continuă să comită atacuri fără discriminare asupra civililor și asupra bunurilor civile, niciun copil din țară nu este în siguranță.

Potrivit Salvați Copiii, o organizație internațională non-guvernamentală, printre milioanele de copii încă în Ucraina există până la 100.000 de orfani găzduiți în aproape 700 de case de copii. Jumătate dintre ei se spune că sunt cu dizabilități. Acești copii sunt expuși unui risc crescut de exploatare, abuz, neglijare și trafic. Doar câteva mii de copii orfani au fost evacuați până acum. Există îngrijorări că acești copii vor rămâne în urmă.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close