Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a salvat o echipă de televiziune de atacul unui tigru siberian

Vladimir Putin a salvat o echipă de televiziune de atacul unui tigru siberian

Vladimir Putin a salvat o echipă de televiziune de atacul unui tigru siberian
01 Sep 2008   •   11:02

La puţin timp după terminarea crizei din Caucaz, Vladimir Putin a plecat într-o scurtă vacanţă. Aflat într-o rezervaţie naturală din Extremul Orient Rus pentru avedea cum sunt monitorizaţi tigrii siberieni, acesta a salvat o echipă de televiziune de atacul unui astfel de exemplar. Întâmplarea, petrecută duminică, a dus la elogierea premierului rus în presă.

Putin, alături de specialişti, s-a apropiat de tigrul care se afla într-o capcană, pentru a-l vedea mai bine. Animalul a reuşit să scape şi a luat-o la fugă în direcţia echipei de filmare. Reacţia lui Putin a fost imediată: acesta a luat o puşcă cu tranchilizante şi a împuşcat tigrul de Amur. Un prezentator al postului Rossiya a declarat, în principalul buletin de ştiri al zilei, că Vladimir Putin nu numai cã a reuşit sã vadã uriaşul prãdãtor de aproape, dar a şi salvat echipa lor de televiziune.

După acestă întâmplare, premierul a ajutat specialiştii sã mãsoare incisivii tigrului tranchilizat înainte de a monta o zgardã cu transmiţãtor în jurul gâtului felinei. Portivit Mediafax, şeful Guvernului de la Moscova a mulţumit specialiştilor occidentali pentru implicarea în proiectele de salvare a tigrului de Amur. "Mai întâi de toate, trebuie sã mulţumim colegilor noştri, americani şi europeni, pentru implicarea în acest proiect într-un moment dificil pentru Rusia, când nimeni nu acorda atenţie acestor eforturi" a spus Putin.

Tigrul de Amur este cea mai mare felină din lume şi poate ajunge la o greutate de 450 de kilograme şi o lungime de trei metri. De-a lungul timpului, specialiştii au făcut mari eforturi pentru a salva această specie de tigrii de la dispariţie.

Antena3.ro

Foto: "ABC News"

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close