Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a decorat-o pe Daria Dughina post-mortem pentru curaj

Vladimir Putin a decorat-o pe Daria Dughina post-mortem pentru curaj

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care îi acordă Ordinul Prieteniei post-mortem jurnalistei și activistei publice ruse Daria Dughina, pentru curaj și devotament, a anunțat astăzi serviciul de presă al Kremlinului, citat de Agenția de presă TASS.

Vladimir Putin a decorat-o pe Daria Dughina post-mortem pentru curaj
Sursa foto: Wikipedia
de Alin Tarnovschi    |    22 Aug 2022   •   23:00

"Acordarea Ordinului Prieteniei Dariei Alexandrovna Dughina, corespondent al societății pe acțiuni private Tsragrad Media, Moscova (postum), pentru curajul și devotamentul demonstrate în timpul îndeplinirii îndatoririlor sale profesionale”, se arată în decretul semnat de Vladimir Putin.

Daria Dughina s-a născut în 1992 în familia filosofului Alexander Dugin. Ea a absolvit Universitatea de Stat din Moscova, specializându-se în filosofie.

Daria a lucrat în mass-media, inclusiv precum corespondent în Donbass.

Daria Dughina a fost ucisă în seara zilei de 20 august, când un dispozitiv exploziv a explodat în mașina sa care se deplasa pe o autostradă din apropierea satului Bolshiye Vyazyomy, regiunea Moscova, notează Mediafax.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat luni pentru TASS că crima a fost pusă la cale de serviciile speciale ucrainene, iar autorul crimei este cetățeanul ucrainean Natalia Vovk, care a fugit în Estonia.

Luptătorii regimentului Azov, eliberați din prizonieratul rusesc, au negat luni informațiile potrivit cărora presupusa ucigașă a Dariei Dughina, Natalia Vovk, ar face parte din Regiment.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Daria Dughina
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close