Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin conduce un exercițiu militar cu rachete balistice și de croazieră

Vladimir Putin conduce un exercițiu militar cu rachete balistice și de croazieră

Ministerul rus al Apărării a anunțat că în data de 19 februarie anul curent vor avea loc "exerciții strategice de descurajare".

Vladimir Putin conduce un exercițiu militar cu rachete balistice și de croazieră
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    18 Feb 2022   •   11:47

Potrivit presei ruse, exercițiile vor avea loc sub conducerea președintelui Vladimir Putin și presupun lansări de rachete balistice și de croazieră.

"În exerciții sunt implicate Forțele Aerospațiale, Districtul Militar de Sud, Forțele Strategice de Rachete, Flotele din Marea Nordului și din Marea Neagră", a precizat Ministerul rus al Apărării.

Ministerul a menționat că exercițiul a fost planificat anterior pentru a testa pregătirea organismelor militare de comandă și control, a echipajelor de lansare și a celor de pe navele de război și de pe transportatoarele de rachete, precum și pentru a verifica fiabilitatea armelor forțelor strategice nucleare și nenucleare.

Lansările de rachete anunțate pentru sâmbătă vin după mai multe declarații în care autoritățile ruse anunțau retragerea mai multor contingente militare din apropierea Ucrainei, declarații pe care guvernele vestice le-au tratat cu scepticism.

Rusia, care neagă că ar plănui să invadeze Ucraina, a avertizat, joi, într-un răspuns adresat SUA, că va lua "măsuri tehnico-militare" dacă NATO și SUA nu își retrag armele din Europa de Est.

The Moscow Times semnalează că președintele belarus Aleksandr Lukașenko s-a aflat vineri la Moscova pentru discuții cu Vladimir Putin, pe fondul așteptărilor unui anunț cu privire la trupele și armele deplasate de Moscova în republica ex-sovietică pentru exerciții comune planificate până la finele acestei săptămâni.

Foto: Rachetă balistică tactică OTR-21 Tocika lansată în timpul exercițiilor militare Rusia - Belarus, 15 februarie 2022

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin rachete balistice
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close