Antena 3 CNN Externe Voievodul Vlad Ţepeş, printre idolii atacatorului din Norvegia

Voievodul Vlad Ţepeş, printre idolii atacatorului din Norvegia

Voievodul Vlad Ţepeş, printre idolii atacatorului din Norvegia
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
24 Iul 2011   •   19:47

Atacatorul din Norvegia a omorât 93 de oameni cu intenţia de a declanşa o revoluţie anti-islamică în Europa. Motivele din spatele atacurilor ies încetul cu încetul la iveală prin declaraţiile sale şi prin mesajele lăsate în urmă pe internet. Breivik pretinde că face parte din asociaţia Noilor Cavaleri Templieri şi s-a declarat un admirator al lui Vlad Ţepeş.

Atacatorul de la Oslo a postat, înainte de atentate, un film de 12 minute pe Youtube în care îşi motivează acţiunile ca făcând parte dintr-un război împotriva musulmanilor. Printre personalităţile istorice pe care le admiră Breivik se numără voievodul Vlad Ţepeş, alături de Carol Martel şi Marele Maestru Templier Jaques de Molay - toţi desemnaţi drept luptători împotriva Islamului.

Prietenii atentatorului din Norvegia sunt miraţi de faptele lui şi nu şi le pot explica. Nu era nimic asemănător cu ceea ce a făcut. Asta e de neimaginat. Dar au fost mici lucruri aparte, care oricum nu explică asta. Era, de exemplu foarte mândru, mai ales în relaţia sa cu fetele.

Masacrul de la Oslo a declanşat una dintre cele mai ample anchete din istoria Norvegiei. Poliţia a efectuat azi un raid la o fermă în legătură cu atentatele şi a reţinut şase persoane care însă au fost eliberate la scurtă vreme.

Deocamdată Breivik susţine că a acţionat singur, deşi nu se recunoaşte drept vinovat şi susţine că va oferi explicaţii asupra acţiunilor sale în faţa tribunalului. Spune că a acţionat singur, dar trebuie să ne asigurăm că este adevărat. Că versiunea lui e corectă. Nu a pledat vinovat

În cursul zilei de ieri au avut loc mai multe slujbe de pomenire a victimelor masacrului, iar la una din ele a participat şi prinţul moştenitor al Norvegiei Haakon, alături de familia sa.

 

×
Subiecte în articol: atentat Vlad Tepes Anders Behring Breivik
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close