Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski și Aleksei Navalnîi își exprimă sprijinul pentru Emmanuel Macron la alegerile prezidențiale din Franța. Mesajele celor doi

Volodimir Zelenski și Aleksei Navalnîi își exprimă sprijinul pentru Emmanuel Macron la alegerile prezidențiale din Franța. Mesajele celor doi

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cea mai importantă figură a opoziției din Rusia, Alexei Navalny, și-au exprimat sprijinul pentru președintele francez Emmanuel Macron înaintea alegerilor prezidențiale, unde o va confrunta pe candidata de extremă dreapta, prietenoasă cu Rusia, Marine Le Pen.

Volodimir Zelenski și Aleksei Navalnîi își exprimă sprijinul pentru Emmanuel Macron la alegerile prezidențiale din Franța. Mesajele celor doi
Sursa foto: Colaj: Hepta + Facebook + Twitter
de Cerasela Stafie    |    20 Apr 2022   •   19:30

Navalnîi a postat pe Twitter un mesaj în care își exprimă sprijinul pentru Macron, cerând cetățenilor francezi să-l voteze în scrutinul de duminică, în timp ce Zelenski, într-un interviu TV, a spus că nu vrea să influențeze alegerile franceze, dar s-a exprimat în favoarea liderului de la Paris.

”Un deținut politic rus care se adresează alegătorilor Franței este destul de ironic... Cu siguranță, fără ezitare, îndemn poporul Franței să voteze pentru Emmanuel Macron pe 24 aprilie”, a scris Navalnîi.

El a adăugat că a vrea să facă apel și la cei care nu exclud să o aleagă pe Le Pen, spunând că oricine se autointitulează ”conservator” și simpatizează cu președintele rus Vladimir Putin este de fapt ”doar un ipocrit fără conștiință”.

"Alegerile sunt întotdeauna dificile. Dar trebuie să le faci, măcar pentru a vota împotriva cuiva", a subliniat liderul opoziției de la Kremlin.

Acesta a fost încarcerat anul trecut, când s-a întors în Rusia, după ce a primit îngrijiri medicale în Germania în urma unui atac cu otravă.

Zelenski a fost mai reținut în a-și exprima sprijinul pentru Macron: ”Deși nu cred că am dreptul de a influența ceea ce se întâmplă în țara voastră, vreau să spun că am o relație bună cu Emmanuel Macron și nu aș vrea să pierd acest lucru”, a declarat el la postul de televiziune francez BFM, scrie Reuters.

El a adăugat că Le Pen a greșit prin părerile ei despre problemele dintre Rusia și Ucraina. ”dacă Le Pen înțelege că a făcut o greșeală, relația noastră s-ar putea schimba”, a spus Zelenski.

Le Pen, care înainte de război a fost un admirator deschis al lui Putin, a spus că, în calitate de președinte, va bloca sancțiunile europene asupra petrolului și gazelor rusești.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close