Antena 3 CNN Externe Vreme extremă în Europa. Inundaţiile şi canicula fac probleme

Vreme extremă în Europa. Inundaţiile şi canicula fac probleme

Vreme extremă în Europa. Inundaţiile şi canicula fac probleme
Sursa foto: Foto: static.guim.co.uk
02 Iul 2010   •   11:17

Vremea extremă creeză probleme şi în alte ţări ale lumii. În timp ce francezii, germanii şi spaniolii se luptă cu temperaturi caniculare, ucrainienii sunt afectaţi de inundaţii devastoare.

Viiturile au făcut prăpăd în vestul Ucrainei. Un om a murit şi trei sunt daţi dispăruţi, după ce apele au invadat mai multe oraşe şi sate. Zeci de mii de hectare de teren arabil au fost compromise.

Aproape 1.100 de case au fost complet acoperite de ape iar 100 de sate şi oraşe au rămas fără curent electric. Inundaţiile, cauzate de ploile torenţaile, au provocat alunecări de teren care au şters de pe faţa pământului ferme întregi, au ucis vitele şi au distrus recoltele. Meteorologii avertizează că ploile vor continua.

În timp ce ucrainenii se luptă cu furia apelor, francezii, germanii şi spaniolii au parte de temperaturi toride. În Spania, mercurul termometrelor a urcat până la 40 de grade Celsius.

Şi în Germania şi Franţa a fost cald. La Paris au fost 35 de grade, cu 10 mai mult decât temperatura medie obişnuită pentru această perioadă.

Antena 3

Foto: static.guim.co.uk

 

 

×
Subiecte în articol: canicula inundatii
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close