Antena 3 CNN Externe YouTube - la un pas de a fi INTERZIS. Vezi de ce

YouTube - la un pas de a fi INTERZIS. Vezi de ce

YouTube - la un pas de a fi INTERZIS. Vezi de ce
22 Noi 2012   •   21:26

Youtube a fost miercuri la un pas de a fi interzis, deoarece site-ul a ajuns, din greşeală, pe lista neagră a paginilor cu conţinut interzis în Rusia, provocând reacţii puternice pe internet, însă autorităţile au dezminţit rapid informaţia, evocând o 'eroare tehnică, scrie Agerpres.

În jurul orei locale 16,30, Youtube figura ca site ce conţine informaţii interzise prin lege în registrul federal care reglementează activitatea paginilor de internet. Site-ul fusese adăugat în registru la cererea Rospotrebnadzor, serviciul federal pentru protecţia consumatorilor.

Ghennadi Onişcenko, şeful Serviciului, a precizat că era vorba doar de interzicerea unor anumite pagini, în special videoclipuri cu scene de sinucidere, şi nu a întregului site, potrivit agenţiilor ruse.

În jurul orei locale 17.00, Youtube deja nu mai figura pe lista neagră.
   
Rusia a început în luna noiembrie să includă site-uri pe lista neagră după adoptarea în acest an a unei legi controversate, care are ca obiectiv oficial protejarea minorilor faţă de informaţii 'periculoase'. Textul vizează pagini de internet care conţin materiale pornografice cu caracter pedofil, care promovează consumul de droguri sau care incită la suicid. De asemenea, permite blocarea site-urilor considerate 'extremiste' de către justiţia rusă.

×
Subiecte în articol: YouTube lista neagra Rusia
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close