Antena 3 CNN Externe Turcia anunţă încheierea operaţiunilor de salvare, la 14 zile după cutremurele devastatoare

Turcia anunţă încheierea operaţiunilor de salvare, la 14 zile după cutremurele devastatoare

Turcia a decis în cea de-a 14-a zi după seismul din 6 februarie, să oprească operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor.

Turcia anunţă încheierea operaţiunilor de salvare, la 14 zile după cutremurele devastatoare
Sursa foto: trthaber.com
de Alexandra Cojoianu    |    19 Feb 2023   •   19:02

Șeful Autorității pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență, Yunus Sezer, a transmis că operațiunile de salvare se vor încheia probabil duminică seara, mai puţin în cele mai afectate două provincii ale ţării, Kahramanmaras şi Hatay

„Credem că vom încheia operațiunile de căutare și salvare până mâine seară (duminică seara - n.r.)”, a susținut Sezer.

Președinția turcă pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) spune că operațiunile de căutare și salvare s-au încheiat în majoritatea provinciilor, la aproape două săptămâni de la cutremurele devastatoare din această lună din Turcia și Siria.

De asemenea, acesta a informat că "„bilanțul victimelor cutremurelor a crescut la 40.642 de morți".

„Bilanțul victimelor cutremurelor a crescut la 40.642 de morți, iar activitatea de căutare și salvare a persoanelor blocate sub dărâmături s-a încheiat în majoritatea provinciilor. Ele vor continua în provinciile Kahramanmaras şi Hatay, în jurul a 40 de clădiri”, a declarat sâmbătă șeful AFAD, într-un comunicat de presă.

Citește și: "Un adevărat miracol" | Trei oameni au fost scoşi vii de sub dărâmături, la 296 de ore după cutremur, în Turcia

Totodată, reprezentantul Turciei a comunicat că dezastrul național este cel mai mare din istorie, cu care Republica s-a confruntat.

"Ne aflăm în fața poate celui mai mare dezastru cu care ne-am confruntat în istorie. Pagubele provocate de cutremurele și replicile - care au fost peste 5.700 - nu s-au limitat doar la cele 11 provincii afectate", a încheiat Sezer, potrivit aljazeera.com.

Vicepreşedintele turc, Fuat Oktay, a raportat că 105.000 de clădiri s-au prăbuşit sau au fost grav avariate, iar cele din urmă vor fi demolate.

Potrivit bilanțului anterior, un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit sud-estul Turciei și Siria în 6 februarie, provocând moartea a peste 45.000 de persoane și lăsând peste un milion de oameni fără adăpost.

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close