Antena 3 CNN Externe Zeci de mii de persoane protestează în Germania cerând solidaritate în criza energiei | "Sunt milionari care spun că vor să plătească mai mult"

Zeci de mii de persoane protestează în Germania cerând solidaritate în criza energiei | "Sunt milionari care spun că vor să plătească mai mult"

Zeci de mii de oameni s-au adunat sâmbătă în mai multe orașe din Germania pentru a cere solidaritate în criza energiei și promovarea independenței energetice față de Rusia, pe fondul creșterii galopante a prețurilor.

Zeci de mii de persoane protestează în Germania cerând solidaritate în criza energiei | "Sunt milionari care spun că vor să plătească mai mult"
Sursa foto: Hepta
22 Oct 2022   •   21:06

Zeci de mii de protestatari din șase orașe germane s-au adunat în capitala Germaniei pentru a cere o distribuire mai echitabilă a fondurilor guvernamentale și pentru o renunțare mai rapidă la utilizarea combustibililor fosili.

Protestatarii au mărșăluit în Berlin, Duesseldorf, Hanovra, Stuttgart, Dresda și Frankfurt, purtând steaguri și pancarte cu diferite sloganuri.

În total, la proteste au participat aproximativ 24.000 de persoane, potrivit Greenpeace, unul dintre organizatorii evenimentului.
„Ar fi mai bine dacă am distribui într-un mod mai corect. Sunt milionari care spun că vor să plătească mai multe taxe. Nu văd că se întâmplă nimic în acest sens", a declarat Ulrich Franz, un protestatar din Berlin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Parlamentul Germaniei a aprobat vineri in pachet de măsuri în valoare de 200 de miliarde de euro, care are ca scop protejarea companiilor și gospodăriilor de impactul creșterii prețurilor la energie.

Pachetul include o plată unică pentru a acoperi o factură lunară la gaz pentru gospodării și întreprinderi mici și mijlocii și un mecanism de limitare a prețurilor începând cu luna martie.

De asemenea, va fi finanțată plafonarea prețurilor la electricitate pentru gospodării și industrie, precizează Reuters citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close