Antena 3 CNN Externe Zeci de persoane fără adăpost dorm pe stradă în Marea Britanie, pe una dintre cele mai exclusiviste străzi din Londra. Mulți dintre aceștia ar putea fi români

Zeci de persoane fără adăpost dorm pe stradă în Marea Britanie, pe una dintre cele mai exclusiviste străzi din Londra. Mulți dintre aceștia ar putea fi români

Zeci de persone fără adăpost au fost văzute dormind pe jos pe una dintre cele mai exclusiviste străzi din Londra, la câțiva metri de un hotel de cinci stele. Conform unui angajat al unui magazin de strada Park Lane, majoritatea persoanelor sunt din România și își fac apariția după ora 20:30, în fiecare seară.

Zeci de persoane fără adăpost dorm pe stradă în Marea Britanie, pe una dintre cele mai exclusiviste străzi din Londra. Mulți dintre aceștia ar putea fi români
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    01 Sep 2020   •   08:00

Peste douăzeci de est-europeni au luat cu astalt una dintre cele mai prestigioase străzi din Londra. Seară de seară, aceștia își instalează paturile făcute din carton în fața unui showroom al companiei Mercedes, la numai câțiva metri de un hotel de cinci stele, renumit în Marea Britanie. Conform angajaților din zonă, majoritatea oamenilor sunt români și par a fi pașnici, scrie Daily Mail.

Marea Britanie se confruntă cu un număr alarmant de persoane fără adăpost

Chiar dacă oamenii nu cauzează probleme, dimensiunea grupului a crescut alarmant în ultima perioadă, ceea ce este îngrjorător pentru oamenii care muncesc și locuiesc în zonă. 

Situația pesoanelor fără adăpost este din ce în ce mai îngrijorătoare în Marea Britanie. Aprope 15.000 de oameni au fost plasați în hoteluri sau zone special amenajate de la începutul pandemiei, când programul „Everyone In” și-a propus să găsească un adăpost pentru toate persoanele aflate în situații dificile. Programul a costat peste 3.2 milioane de lire și a fost finanțat de guvernul Marii Britanii. 

În ciuda faptului că programul de ajutor social „Everyone In” a fost extins pentru a oferi un adapost oamenilor și după luna iunie, un număr foarte mare de persoane a fost dat afară din hotelurile care i-a găzduit.  

Peste 38,000 de familii și-au pierdut casa în numai trei luni 

Săptămâna trecută, organizațiile de caritate britanice au atenționat faptul că țara s-ar putea confrunta cu o criză fără precedent a persoanelor fără adăpost, după ce statisticile au arătat că peste 75,000 de familii au rămas fără un acoperiș asupra capului sau riscă să își piardă casa în viitorul apropiat. 

Peste 38,000 de familii și-au pierdut casa între lunile ianuarie și martie a acestui an, conform statisticilor britanice. Numărul mare este cauzat de pandemia de coronavirus, din cauza căreia zeci de mii de persoane și-au pierdut locul de muncă. 
   

×
Subiecte în articol: romani Marea Britanie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close