Antena 3 CNN High Tech Ce se întâmplă în spatele reţelelor de socializare. Peste 80% dintre minorii care au cont pe Facebook îşi ascund adevărata vârstă

Ce se întâmplă în spatele reţelelor de socializare. Peste 80% dintre minorii care au cont pe Facebook îşi ascund adevărata vârstă

Ce se întâmplă în spatele reţelelor de socializare. Peste 80% dintre minorii care au cont pe Facebook îşi ascund adevărata vârstă
Sursa foto: Foto: www.metrolic.com
29 Iul 2013   •   16:24
Un studiu publicat de autoritatea care reglementează publicitatea în Marea Britanie arată că peste 80% dintre minorii care au conturi pe site-ul de socializare Facebook mint în privinţa vârstei lor.

Autoritatea de supraveghere a publicităţii din Marea Britanie (ASA) a descoperit această problemă în timp ce realiza un sondaj despre spoturile publicitare preferate de tineri.

Potrivit The Guardian, sondajul a arătat că 83% dintre copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, care au fost monitorizaţi cu privire la timpul pe care îl petrec pe internet, s-au înregistrat pe reţelele de socializare cu vârste false.

"Vom prezenta această problemă companiilor care deţin platforme de socializare pe internet", a precizat directorul executiv al ASA, Guy Parker. "În cazul în care publicitarii şi companiile de social-media ştiu despre tehnica folosită de copii, nu ar trebui să aibă un rol important în a stopa acest fenomen?", a întrebat acesta.

Parker a mai spus că ASA intenţionează să poarte discuţii cu reprezentanţii companiilor care deţin reţele de socializare pe internet pentru a le arăta că trebuie introduse reguli de protecţie "mult mai dure" decât cele folosite în prezent.

 

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close