Antena 3 CNN High Tech Facebook implementează noi măsuri de securitate

Facebook implementează noi măsuri de securitate

Facebook implementează noi măsuri de securitate
Sursa foto: Foto: virusremoval-expert.blogspot.com
27 Ian 2011   •   10:45

Reprezentanții Facebook implementează noi măsuri de protecție a site-ului de socializare, după ce în această săptămână au fost observate mai multe probleme la nivelul securității, informează CNN.

Unul dintre mecanismele de securitate ce urmează să fie implementate se numește “autentificare socială”. Pentru a combate spamul și a împiedica persoanele neautorizate să acceseze conturile utilizatorilor, Facebook îi va pune pe aceștia să-și recunoască prietenii. Mai exact, sistemul le va arăta utilizatorilor poza unui prieten, iar aceștia vor fi nevoiți să-i tasteze numele.

“Cei mai mulțI dintre utilizatorii Facebook nu au întâmpinat problem legate de securitate. Cu toate acestea, în cazul în care detectăm o problem în contul dumneavoastră, de exemplu dacă ultima delogare a avut loc în California și, câteva ore mai târziu, contul dumneavoastră a fost accesat din Australia, vă vom verifica identitatea”, a declarat Alex Rice, inginer pe probleme de securitate a site-ului de socializare.

Contul de Facebook al lui Mark Zuckerberg, creatorul site-ului de socializare, a fost recent spart de hackeri. Hackerul a postat un mesaj bizar, care a stat pe profilul lui Zuckerberg timp de două ore.

Și pagina de Facebook a liderului francez Nicolas Sarkozy a fost atacată de hackeri duminică seara. Piraţii informatici au postat pe pagina lui Sarkozy un mesaj ce afirma că preşedintele Franţei a decis să nu se prezinte la alegerile din 2012, "având în vedere circumstanţele excepţionale cu care se confruntă ţara"

 

 

 

×
Subiecte în articol: Facebook Securitate
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close