Antena 3 CNN High Tech Facebook va afla cum arăţi. Reţeaua implementează un sistem de recunoaştere facială

Facebook va afla cum arăţi. Reţeaua implementează un sistem de recunoaştere facială

Facebook va afla cum arăţi. Reţeaua implementează un sistem de recunoaştere facială
Sursa foto: Foto: image-acquire.com
08 Iun 2011   •   12:32

Facebook a implementat un sistem de recunoaştere facială, care ar putea permite sistemelor reţelei de socializare să recunoască o figură cunoscută, informează CNN.

Sistemul va fi utilizat pentru a recunoaşte persoanele din fotografiile care sun încărcate de utilizatorii Facebook, pentru a le sugera să folosească opţiunea "Tag", care anunţă prietenii că o anumită persoană apare în fotografia respectivă.

În câteva săptămâni, sistemul Facebook, va scana toate imaginile care apar pe reţeaua de socializare şi va sugera numele celor care apar în fotografii. Sistemul a fost testat pe grup de încercare, începân de anul trecut.

Toţi cei peste 500 de milioane de utilizatori Facebook au fost incluşi în mod automat în baza de date a sistemului. Există opţiunea de a fi exclus din sugestiile pe care le va face Facebook după recunoaşterea facială, prin modificarea setărilor contului de Facebook.

Totuşi, chiar dacă un utilizator optează să nu fie găsit prin intermediul sistemului de recunoaştere facială, fotografiile în care este menţionat vor fi scanate, dar numele acestuia nu va fi disponibil la sugestiile automate pentru "Tag".

Nu este foarte clar cât de eficient este sistemul de recunoaştere facială, dar decizia Facebook de a implementa sistemul automat pentru toţi utilizatorii fără consultare, a stârnit reacţii de nemulţumire în media şi în rândul mai multor utilizatori, care consideră că acesta este un nou atentat la intimitate.

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close