Antena 3 CNN High Tech Facebook vrea să investească UN MILIARD de dolari în acest proiect. Ce planuri au reprezentanţii reţelei de socializare

Facebook vrea să investească UN MILIARD de dolari în acest proiect. Ce planuri au reprezentanţii reţelei de socializare

Facebook vrea să investească UN MILIARD de dolari în acest proiect. Ce planuri au reprezentanţii reţelei de socializare
Sursa foto: Foto: Facebook
09 Mai 2013   •   10:50
Reprezentanţii Facebook se află în negocieri pentru achiziţia companiei israeliene Waze, specializată în navigaţie prin satelit. Facebook ar putea cumpăra compania din Israel la un preţ între 800 de milioane şi 1 miliard de dolari, relatează Reuters.

Waze foloseşte semnale transmise de smartphone-urile membrilor pentru a genera hărţi şi date despre trafic, pe care le pune la dispoziţia altor utilizatori. Serviciile companiei asigură astfel date în timp real privind traficul.

Reprezentanţii Waze nu au dorit să comenteze eventuala achiziţie.

Waze şi Facebook au încheiat un parteneriat în octombrie 2012. Atunci, compania israeliană a lansat o variantă îmbunătăţită care permite utlizatorilor să furnizeze informaţii despre traseul lor prietenilor de pe Facebook.

În ultimul an, Waze şi-a triplat baza de utilizatori, ajungând la 45 de milioane. Numai în luna martie, aplicaţia companiei a fost descărcată de 1,5 milioane de utilizatori.

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close