Antena 3 CNN High Tech iPad Mini este realitate. Apple a lansat varianta mai mică a popularei tablete

iPad Mini este realitate. Apple a lansat varianta mai mică a popularei tablete

iPad Mini este realitate. Apple a lansat varianta mai mică a popularei tablete
Sursa foto: Foto: Endgadget
de N.B.    |    23 Oct 2012   •   21:14

Apple a lansat invitația pentru 23 octombrie spunând că mai are ceva ”mic” de arătat. Zvonurile și sursele din cadrul companiei au raportat timp de aproape un an că cea mai populară companie din domeniul IT intenționează să lanseze o variantă mai mică a tabletei iPad, așa-numita iPad Mini.

Kindle Fire de la Amazon și Google Nexus 7 sunt două tablete mici care au dovedit că piața este deschisă pentru astfel de dispozitive. Chiar dacă nu au reușit să detroneze iPad de pe primul loc în topul vânzărilor pe piața tabletelor, cele două concurente ale produselor Apple au deranjat suficient de tare pentru ca forul decizional de la Cupertino să își dorească un astfel de produs.

O nișă care ar putea fi exploatată cu ajutorul unei tablete mai mici este segmentul de educație. Pentru şcolile din Statele Unite atractivitatea tabletelor Apple ar putea fi dată şi de preţ, nu numai de conţinut, astfel că, în contextul economiilor bugetare, ar putea fi interesate de o versiune mai ieftină de iPad, care va avea un ecran de 7,85 inci în loc de 9,7 inchi şi un preţ de 249 de dolari în loc de 499-829 de dolari.

Apple a fost de mult timp lider pe piaţa educaţiei, şcolile fiind interesate de iPad imediat după lansarea tabletei, în 2010, ca o alternativă mai ieftină la laptop-uri.

Odată trecuți prin noutățile Mac și iPad, a sosit cel mai așteptat moment al serii, noul iPad Mini. Este gros de 7,2 milimetri, mai gros cu 25% față de iPad-ul din cea de-a patra generație, greu de 0,3 kilograme și are un display de 7,9 inchi.

Pentru a demonstra ușurința cu care se ține în mână, Phil Schiller a prezentat un model real, ajutat de imaginile de pe ecranul din spatele său.

”Au încercat și alții să facă tablete mai mici decât iPad, dar nu au reușit, experiența utilizării lor nu este grozavă”, a spus Phil începând să facă o comparație cu tabletele concurente și, deși nu a spus Nexus 7, aceasta este principala țintă a comparațiilor.

iPad Mini este mai subțire și mai ușoară, cu cei 0,7 inchi în plus oferă spațiu mai mare de display, cu o rezoluție de 1,024 x 768 pixeli. Are procesor A5, FaceTime HD, cameră de 5 megapixeli pe spate, capabilă de înregistrări video de 1080p.

Dispune de conectivitate LTE wireless, dual-band 802.11a/b/g/n WiFi și conector Lightning. Varianta cea mai ieftină, cu 16 GB și fără conectivitate LTE (doar WiFI), costă 329 de dolari. Cea de 32 de GB costă 429 de dolari, iar cea de 64 de GB 519. Pentru LTE se adaugă 130 de dolari la prețul de bază.



×
Subiecte în articol: Apple
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close