Antena 3 CNN High Tech Robotul care înlocuiește omul. Are capacități uimitoare. VIDEO

Robotul care înlocuiește omul. Are capacități uimitoare. VIDEO

Robotul care înlocuiește omul. Are capacități uimitoare. VIDEO
Sursa foto: Foto: captură YouTube
de S.T.    |    26 Feb 2016   •   13:24

Boston Dynamics, unul din liderii din domeniul ingineriei robotice preluat de Google în urmă cu câțiva ani, a prezentat săptămâna aceasta un nou robot din seria Atlas. Uimitor prin echilibru și agilitate, el poate îndeplini diferite sarcini, relatează futura-sciences.com și leparisien.fr.

Noua versiune a robotului Atlas prezentată de firma americană este mai mică decât originalul — are 1,75 metri și 82 de kilograme—, dar beneficiază de multe îmbunătățiri. Ea funcționează cu o baterie care poate fi atașată atât la interior, cât și la exterior, și are noi captatori plasați în membrele inferioare care îi permit să își păstreze echilibrul pe teren accidentat sau dacă este împins.

A fost îmbunătățit și sistemul său de detectare a obstacolelor. Firma nu a dezvăluit decât puține informații despre noul robot, însă videoclipul prezentat arată clar că aceste mașini devin tot mai performante și adaptate la mediu. În videoclipul de circa trei minute, Atlas este supus unor probe dificile, din care iese mai degrabă bine, ținând seama că nu se cunosc condițiile de filmare.

Vezi în materialul video de mai sus ce poate face Atlas, noul robot umanoid.

 

×
Subiecte în articol: robot
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close