Antena 3 CNN High Tech Șapte motive pentru care Boeing 787 Dreamliner este o aeronavă specială

Șapte motive pentru care Boeing 787 Dreamliner este o aeronavă specială

Șapte motive pentru care Boeing 787 Dreamliner este o aeronavă specială
Sursa foto: Foto: widebodyaircraft.nl
de N.B.    |    25 Oct 2011   •   18:21

Primul Boeing 787 Dreamliner, achiziționat de compania japoneză All Nipon Airways, va realiza, miercrui, zborul de inaugurare cu 250 de pasageri la bord, informează CNN.

Zborul de la Tokyo la Hong Kong va însemna debutul unei aeronave ”vizionare”. Iată câteva dintre motivele pentru care acest avion reprezintă următorul pas în evoluția aviației civile moderne:

Este făcut din plastic

Dreamliner este fabricat, în proporție de 50 %, din materiale compozite, polimeri întăriți cu fibră de carbon. Materialele sunt și mai ușoare și mai durabile decât aluminiul tradițional.

Aerul din cabină


Presiunea și umiditatea aerului din cabina unui 787 sunt mult mai mari decât în cazul altor avioane. Practic, pasagerii vor avea senzația unui zbor la o altitudine mult mai joasă, reducându-se astfel oboseala resimțită după un zbor obișnuit.

Mai mult spațiu


Șeful piloților de la Boeing a declarat că aceasta este primul lucru pe care îl vor observa pasagerii la Dreamliner. ”Nu vor mai avea impresia că sunt înghesuiți într-un tub”, a declarat acesta. Spațiul de depozitare pentru bagajele de mână este, de asemenea, mult mai mare.

Consumul mult mai eficient de combustibil

787 Dreamliner este mult mai eficient în ceea ce privește consumul de combustibil, în comparație cu avioanele existente. Acest lucru va permite companiilor aeriene să opereze pe rute mai lungi, ceea ce înseamnă, din punctul de vedere al pasagerilor, rute directe și mai puține escale.


Cabina piloților, mai eficientă

Piloții care au testat 787 susțin că toate comenzile au fost aranjate pentru a fi cât mai accesibile. Toate informațiile despre starea zborului sunt afișate pe parbriz, astfel încât piloții știu tot ce se întâmplă cu aeronava, fără să fie distrași de la ceea ce se întâmplă afară.

Hublouri mai mari

Dreamliner este dotat cu cele mai mari hublouri pentru pasageri din istoria aviației, acestea sunt cu 30 % mai mari decât modelele anterioare.

Uniformitate


Reprezentanții Boeing au anunțat că modificările pe care companiile aeriene le pot face aeronavei sunt limitate, astfel, de la un Dreamliner la altul, diferențele vor fi minime.

×
Subiecte în articol: avion evolutie
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close