Antena 3 CNN High Tech Şase milioane de utilizatori ai Facebook au fost afectaţi de această eroare. Numerele lor de telefon şi adresele de e-mail, expuse accidental

Şase milioane de utilizatori ai Facebook au fost afectaţi de această eroare. Numerele lor de telefon şi adresele de e-mail, expuse accidental

Şase milioane de utilizatori ai Facebook au fost afectaţi de această eroare. Numerele lor de telefon şi adresele de e-mail, expuse accidental
Sursa foto: Foto: a1.ro
22 Iun 2013   •   19:24

Facebook a expus accidental numerele de telefon şi adresele de e-mail ale 6 milioane de utilizatori ai reţelei de socializare. Informaţiile au putut fi accesate de persoane neautorizate de-a lungul anului trecut, informează nytimes.com.

Potrivit reprezentanţilor Facebook, scurgerile de informaţii au început în 2012 din cauza unei probleme tehnice apărute în uriaşa sa arhivă de contacte, care conţine informaţii personale colectate de la cei 1,1 miliarde de utilizatori pe care reţeaua de socializare îi are la nivel mondial.

Utilizatorii Facebook care descărcau date de contact despre persoanele pe care le aveau în lista lor de prieteni primeau şi informaţii adiţionale, la care nu ar fi trebuit să aibă acces.

Problema a fost rezolvată de echipa de securitate a Facebook a în 24 de ore.

Facebook a făcut publică această informaţie vineri după-amiază, când a postat un mesaj explicativ pe blogul său oficial.

Un oficial Facebook a spus că întârzierea cu care au fost prezentate aceste probleme a fost cauzată de procedurile pe care reţeaua de socializare le urmează şi care prevăd că autorităţile şi utilizatorii afectaţi trebuie notificaţi înainte de anunţul public.

"Nu avem în prezent nicio dovadă că această problemă tehnică ar fi fost exploatată în mod necuvenit, nu am primit plângeri de la utilizatori şi nu am sesizat anomalii în folosirea instrumentelor de pe reţea care să sugereze infracţiuni", au mai spus oficialii Facebook.

"Suntem supăraţi şi jenaţi de ceea ce s-a întâmplat şi vom munci de două ori mai mult pentru a ne asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla", au mai spus oficialii Facebook.

În ultima perioadă, marile grupuri de internet s-au confruntat cu neîncrederea utilizatorilor, după dezvăluirile lui Edward Snowden, un fost consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), potrivit cărora acestea au furnizat date personale în cadrul programului de spionaj PRISM.

×
Subiecte în articol: Facebook Edward Snowden
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close