Antena 3 CNN High Tech Studiul care arată ce face copilul tău pe internet atunci când nu eşti atent. Care sunt PERICOLELE din mediul online

Studiul care arată ce face copilul tău pe internet atunci când nu eşti atent. Care sunt PERICOLELE din mediul online

Studiul care arată ce face copilul tău pe internet atunci când nu eşti atent. Care sunt PERICOLELE  din mediul online
Sursa foto: Foto: www.keepingpacewithkids.org
05 Feb 2013   •   07:37

Majoritatea copiilor români au acces la internet şi gadget-uri, ceea ce duce la o maturizare mult mai rapidă, spun specialiştii. Un studiu al organizaţiei "Salvaţi copiii" arată că mai bine de jumătate dintre micuţii chestionaţi au recunoscut că au fost agresaţi în mediul virtual.  Cel mai grav e faptul că părinţii nu cunosc pericolele internetului.

Pericolele de pe internet sunt tot mai multe, iar copiii sunt cei mai vulnerabili. Mai ales că numărul  dispozitivelor mobile, telefon sau iPad, a crescut de aproape 4 ori, în ultimii trei ani. 

27% dintre copiii români, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, au accesat pagini web cu un continut periculos, cum ar fi site-uri care promovează ura rasială sau suicidul. 20% dintre fetele cu vârsta între 14-16 ani au accesat pagini web care promoveaza anorexia şi bulimia.

Aproximativ 90% dintre copii afirmă că folosesc cel puţin o reţea socială, iar cei mai mulţi sunt pe Facebook. Aşa se face că mai bine de jumătate dintre copiii afirmă că au fost jigniţi în ultimul an, peste 30 la sută au declarat că li s-a întâmplat în timp ce navigau pe internet.

Aproape jumătate dintre copiii chestionaţi afirmă că au văzut, tot pe internet, dar şi la televizor imagini cu caracter sexual.În aproape 70 la sută dintre cazuri, minorii au văzut imagini interzise lor, în mediul online, iar puţin peste 40 la sută, la televizor.

Iar asta nu e tot. Mai bine de jumătate dintre copii s-au şi întâlnit cu cu persoanele pe care le-au cunoscut pe internet.  Aproape zece la sută dintre aceştia au declarat că s-au simţit stânjeniţi.

În tot acest timp, părinţii ignoră problema. Doar 7 la sută  dintre ei au cunoştinţă despre experieţtele negative ale copiilor lor in mediul online. În plus, le este greu să le controleze activitatea din cauză că nu stâpânesc prea multe cunoştiinte tehnologice.

Studiului "Utilizarea Internetului în cadrul familiei" a fost realizat de "Salvaţi Copiii România",  în 2012. Studiul s-a făcut pe un eşantion de  25.000 de copii şi părinti, din 25 de ţări. 



×
Subiecte în articol: internet
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close