Antena 3 CNN High Tech TOP 5 mituri despre repararea unui iPhone

TOP 5 mituri despre repararea unui iPhone

Fiecare a făcut-o la un moment dat: ai scăpat noul tău iPhone și acesta a aterizat inevitabil cu fața în jos. Acum ești fericitul posesor al unui dispozitiv nou cu o uriașă crăpătură pe mijlocul ecranului.

TOP 5 mituri despre repararea unui iPhone
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2020   •   14:00

 

Poate ești convins că device-ul este bun de aruncat la gunoi, însă ar fi o judecată pripită și prea aspră. Sunt unii care se gândesc apoi „oare am asigurare pentru el?”, însă și aceste gânduri merg mult prea departe. Nu te grăbi! Înainte să iei o decizie, citește mai jos și află ce e mit și ce e realitate atunci când vine vorba de repararea unui telefon.

Iată 5 mituri complet neadevărate despre reparea unui iPhone!

1.Repararea unui iPhone poate dura săptămâni bune

Dacă ai auzit și tu acest zvon, ar trebui să știi că este doar atât și nimic mai mult. Reparațiile unui iPhone durează, în funcție de gravitatea problemei, de la 10 minute la maximum câteva zile. Procedura este și ea una extrem de simplă. Poți alege modelul telefonului tău și să vezi o listă de defecțiuni comune alături de un preț orientativ și durata de executare. Apoi iei contact cu firma, le lași telefonul și în cel mai scurt timp îl vei primi înapoi ca nou. Deci nu ezita, repară-ți Iphone-ul la Mobilefix și așteaptă liniștit cât ei rezolvă acest lucru pentru tine!

2.Reparația unui iPhone este costisitoare

Acesta este, din nou, un zvon cât se poate de fals. Costul reparației variază în funcție de model și de gravitatea problemei, dar cele mai comune defecțiuni pot fi rezolvate cu un buget de 200 de RON. Printre acestea se numără schimbarea mufei de încărcare, dacă ți se pare că oricâte încărcătoare ai încercat, bateria telefonului tot nu se alimentează corect. Înlocuirea capacului din spatele și mai ales a display-ului sunt, însă, cele mai costisitoare operațiuni pe care le poți face. Aceasta dacă stricăciunea este, bineînțeles, vizibilă.

3.Oamenii care au asigurare pentru telefonul mobil ar trebui, pur și simplu, să și-l înlocuiască

Nu este o mișcare inteligentă! Bineînțeles, dacă telefonul tău este furat sau pur și simplu pierdut, atunci folosirea poliței este cea mai inteligentă mișcare pe care o poți face. Pentru o simplă defecțiune este, însă, o măsură prea exagerată. Și, uneori, ieși chiar în pierdere, pentru că sumele retrase de companiile de asigurări din contul tău pentru o simplă zgârietură a ecranului sunt mult mai mari decât cele pentru o vizită la o firmă specializată în reparații. 

4.„Cine are nevoie de reparații? Pot să rezolv singur problema!”

În era tehnologiei, tot mai multe videoclipuri împânzesc internetul cu trucuri și sfaturi pentru lucruri la care nici nu te gândeai. Reparațiile de tot soiul se numără și ele pe listele de subiecte atinse de acestea, în special cele de telefoane mobile. 

Știai că una dintre cele mai „populare” metode de rezolvare a problemei ecranului crăpat este să îl freci cu pastă de dinți? Doar 10 minute petrecute astfel și ai un display nou-nouț...sau cel puțin asta vor să crezi. Bineînțeles, însă, este totul o minciună. De aceea, nu este indicat să dai crezare tuturor lucrurilor pe care le găsești pe internet. În cazul de față, tot o firmă de reparații este cea mai indicată soluție la care poți apela.

5.Reparația unui iPhone îi scade valoarea de revânzare

Dacă nu ești determinat să rămâi cu același telefon pentru restul vieții, atunci mai mult ca sigur te gândești să îl înlocuiești periodic cu noile modele. Ce faci atunci cu vechiul smartphone? Dacă nu ai o rudă căreia să i-l dăruiești și varianta de a-l arunca la gunoi nu îți surâde, atunci poate ai luat în calcul posibilitatea vânzării lui second hand. 

Există și o mulțime de platforme unde îți poți urca oferta. Nu există nimic care să demonstreze, însă, că odată telefonul reparat, el nu mai poate fi vândut la prețul pe care îl vrei. Acesta este pur și simplu un al mit nefondat, în care nu ar trebui să te încrezi nicio secundă.

Așadar, dacă și tu ai auzit o mulțime de opinii contra reparării de telefon, acum poți fi sigur că sunt complet false. Nu există nimic rău în a lăsa profesioniștii să își facă treabă și să îți facă viața mai ușoară. De aceea, nu te mai încrede în tot ceea ce auzi și încearcă și tu serviciile de reparații mobile. Numai așa te poți convinge care este adevărul!

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close