Antena 3 CNN High Tech Un site matrimonial a preluat informaţii de la 200.000 de profiluri Facebook

Un site matrimonial a preluat informaţii de la 200.000 de profiluri Facebook

Un site matrimonial a preluat informaţii de la 200.000 de profiluri Facebook
Sursa foto: Foto:trendsupdater.com
04 Feb 2011   •   23:03

Un site cu specific de anunţuri matrimoniale s-a lansat, având peste 200.000 de profiluri reale încă din prima zi, informează Wired.

Site-ul conţine nume de persoane, adrese şi fotografii, deşi niciunul dintre cei listaţi pe pagină nu şi-a creat un cont în mod voluntar. Informaţiile au fost accesate de pe site-ul de socializare Facebook, iar profilurile au fost aranjate pe categorii, astfel încât cineva poate căuta un partener după anumite criterii într-o zonă care îl interesează.

Creatorii site-ului, Paolo Cirio, artist media, şi Alessandro Ludovico, critic media şi editor şef al unei publicaţii, au declarat că ceea ce au realizat ei nu are scopuri comerciale, ci este doar artă.

Cei doi susţin că încearcă să ridice câteva semne de întrebare în rândul utilizatorilor Facebook, cu privire la securitatea informaţiilor de pe acest site şi posibilitatea furtului de identitate virtuală.

Reprezentanţii Facebook susţin că folosirea informaţiilor găsite pe site-ul de socializare în acest mod este o încălcare a termenilor de confidenţialitate şi vor acţiona în justiţie pe oricine o va face.

Cirio şi Ludovico au declarat că vor şterge orice profil dacă persoana în cauză o va cere, şi asigură că nu au niciun interes comercial pentru site-ul creat. Cei doi au mai vizat giganţi ai internetului, ca Google sau Amazon, cu astfel de site-uri, încercând să atragă atenţia asupra unui aspect important care priveşte siguranţa datelor personale în era giganţilor internetului.

×
Subiecte în articol: Facebook furt
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close