Antena 3 CNN International News 19 copii şi doi adulţi au fost ucişi într-un atac armat la o şcoală din Texas, Statele Unite ale Americii

19 copii şi doi adulţi au fost ucişi într-un atac armat la o şcoală din Texas, Statele Unite ale Americii

19 copii şi doi adulţi au fost ucişi într-un atac armat comis de un tânăr, care la rândul său a fost ucis, la o şcoală din Texas, Statele Unite ale Americii.

19 copii şi doi adulţi au fost ucişi într-un atac armat la o şcoală din Texas, Statele Unite ale Americii
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Jay Janner
de Alin Tarnovschi    |    25 Mai 2022   •   00:13

Atacul armat a avut loc la şcoala Robb Elementary din oraşul Uvalde, situat la aproximativ 140 de kilometri vest de San Antonio.

Potrivit primelor informaţii, confirmate de guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, atacatorul este un tânăr în vârstă de 18 ani pe nume Salvador Ramos.

Acesta şi-ar fi ucis bunica înainte de a ajunge la şcoală, înarmat cu mai multe pistoale şi o puşcă.

Atacatorul a intrat în şcoală şi a început să tragă într-una din clasele în care se aflau zeci de elevi, dar şi un profesor.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că 14 elevi şi un profesor au fost ucişi în urma atacului armat. De asemenea, oficialul a explicat şi că atacatorul a murit.

Ulterior, numărul total al victimelor a ajuns la 19 elevi şi doi adulţi.

Totodată, mai mulţi elevi, dar şi adulţi, au ajuns la spitalele din zonă, inclusiv la unul dintre spitalele din oraşul San Antonio.

"Ceea ce s-a întâmplat în Uvalde este o tragedie oribilă ce nu poate fi tolerată în statul Texas. Forţele locale de ordine vor lua măsurile necesare", a declarat guvernatorul Abbott.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a anunţat pe Twitter că preşedintele Joe Biden a fost informat cu privire la atacul armat din Texas.

"Preşedintele Biden a fost informat cu privire la tragicul atac armat de la şcoala din Texas şi va fi în continuare informat pe măsură ce noi informaţii vor apărea.

Rugăciunile preşedintelui se îndreaptă acum către familiile implicate în acest eveniment tragic şi va susţine o conferinţă în această seară, în momentul în care va reveni la Casa Albă", a scris Karine Jean-Pierre.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close