Antena 3 CNN International News Ea este Aleyna, "fata miracol": a fost salvată la 248 de ore după cutremurele catastrofale iar starea sa i-a uluit pe medicii din Turcia

Ea este Aleyna, "fata miracol": a fost salvată la 248 de ore după cutremurele catastrofale iar starea sa i-a uluit pe medicii din Turcia

Are 17 ani, o cheamă Aleyna și a fost numită "fata miracol" de presa turcă, după ce a supraviețuit sub ruine 10 zile și opt ore fără apă și hrană în districtul Kayabasi din Kahramanmaraș.

Ea este Aleyna, "fata miracol": a fost salvată la 248 de ore după cutremurele catastrofale iar starea sa i-a uluit pe medicii din Turcia
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2023   •   20:19

Hacer Atlas, un membru al echipei care a salvat-o pe tânără, a relatat pentru agenția de știri Anadolu intervenția lungă și obositoare în urma căreia el și colegii săi au reușit să ajungă la Aleyna.

"Mai întâi am ținut-o de mână, apoi am scos-o afară. Era într-o stare foarte bună și putea comunica. Sper că vom continua să primim vești bune despre ea", a declarat Atlas. 

Echipa canalului de știri Haber a vizitat-o pe Aleyna în camera de spital după operațiunea de salvare și a vorbit cu ea, cu medicii și cu membrii familiei sale.

Camerele de televiziune au surprins-o pe fată cu ochii deschiși, corpul acoperit până la gât și tuburi pentru suplimentarea oxigenului.

Citește și: Incident bizar după cutremurele din Turcia: un bărbat a intrat într-un spital din Hatay și a încercat să fure un copil

Alyena a fost dusă direct la Facultatea de Medicină a Universității Kahramanmaraș Sutcu Imam după operațiunea de salvare de joi.  

Profesorul Dilber a fost foarte surprins de starea de sănătate a Aleynei și a declarat pentru postul TV Haber că, în momentul când a ajuns la spital, tânăra era conștientă și vorbea cu medicii.

Medicii nu-și pot explica starea bună a fetei după mai bine de 10 zile sub ruine

"Am făcut intervențiile necesare. S-a făcut imagistică corporală și s-au făcut analize de sânge. Nu a putut mânca nimic și nu a băut nimic în tot acest timp cât a fost sub dărâmături, dar era încă într-o stare bună", a spus el.

Specialistul a estimat că imobilitatea la care a fost constrânsă sub dărâmături a ajutat-o pe Aleyna să-și păstreze energia dar că starea bună a acesteia, după zece zile fără hrană și apă, nu poate explicată doar pe baza acestui fapt.

"Nu a existat hipotermie. Analizele de sânge au arătat, de asemenea, funcții renale foarte bune. Enzimele musculare nu erau prea mari. Terapia cu fluide a început imediat", a adăugat el.

Televiziunea Haber a relatat ulterior că Aleyna a fost transportată la Ankara cu un avion.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close