Antena 3 CNN International News Armele grele expediate de SUA pentru Ucraina au ajuns în Europa

Armele grele expediate de SUA pentru Ucraina au ajuns în Europa

Un transport aerian cu o parte din asistența de securitate americană pentru Ucraina a sosit în Europa.

Armele grele expediate de SUA pentru Ucraina au ajuns în Europa
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    19 Apr 2022   •   20:20

Alte șapte zboruri din același pachet de ajutor militar în valoare de 800 de milioane de dolari sunt așteptate să sosească în Europa în următoarele 24 de ore, transmite CNN, citând un oficial de rang înalt de la Pentagon.

Acesta nu a precizat când vor ajunge în Ucraina, pe cale terestră, armele trimise de SUA, dar a menționat că niciunul dintre aceste transporturi nu va staționa prea mult, înainte de a fi descărcat din avioane și încărcat în mod corespunzător pentru a fi trimis Kievului.

SUA au aprobat recent livrarea unui pachet de ajutor militar care include 11 elicoptere Mi-17, 300 de drone Switchblade, 18 obuziere, precum și echipament de protecție în caz de atacuri cu arme chimice.

De asemenea, ucrainenii urmează să primească 200 de vehicule blindate M113, 10 radare pentru contracararea tirurilor de artilerie, 500 de rachete anti-tanc Javelin și 30.000 de seturi de armuri și căști.

Noul pachet de 800 de milioane de dolari face ca suma totală a asistenței militare pe care SUA au oferit-o Ucrainei să se ridice la peste 3 miliarde de dolari.

Ministrul Apărării de la Moscova acuză SUA și aliații săi că "prelungesc" războiul Rusiei în Ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, acuză SUA şi alte țări occidentale că fac totul pentru a prelungi operațiunea militară a Rusiei în Ucraina.

Într-o declarație televizată transmisă de postul Russia 24 și semnalată de BBC, Șoigu s-a adresat unui Consiliu consultativ, la Moscova, în fața militarilor de top ai țării, la câteva zile după ce s-a speculat că ar fi suferit un atac de cord.

Ministrul rus a spus că volumul tot mai mare de arme străine livrate Ucrainei demonstrează clar intențiile statelor vestice de a determina regimul de la Kiev să lupte până la ultimul apărător.

×
Subiecte în articol: SUA arme grele Ucraina Serghei Șoigu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close