Antena 3 CNN International News O biserică din California a stârnit revolta comunității LGBT după ce a afișat mesajul "Mândria te poate îmbolnăvi"

O biserică din California a stârnit revolta comunității LGBT după ce a afișat mesajul "Mândria te poate îmbolnăvi"

O biserică din orașul californian Davis a ajuns în centrul unei controverse cu comunitatea LGBT după ce a afișat mesajul "Pride can make you sick" (Mândria te poate îmbolnăvi", n.r.)

O biserică din California a stârnit revolta comunității LGBT după ce a afișat mesajul "Mândria te poate îmbolnăvi"
de Adrian Iclozan    |    10 Iun 2021   •   10:18

Afișat în exteriorul bisericii baptiste Pole Line Road, mesajul are rolul de a le transmite enoriașilor subiectul predicii de duminică.

Însă o coincidență a făcut ca acest mesaj să fie expus în timpul suitei de evenimente anuale "Pride Month" (Luna mândriei, literal, limba engleză, n.r.) a comunității LGBT.

Membrii comunității au reacționat rapid, calificând mesajul drept "dureros" și cerând retragerea lui.

"Este cel puțin ignorant, dacă nu cumva de prost gust sau chiar mai rău", spune Ernesto Sandoval, un bărbat care se declară ofensat de mesajul ecleziastic.

Biserica din Davis obișnuiește să afișeze în fiecare luni un mesaj în care anunță tema următoarei predici.

Preotul Exter Hardy susține că intenția mesajului nu este de a ofensa, ci de a atrage atenția asupra unui păcat biblic.

"Prezint scuze tuturor celor care au citit mesajul și au crezut că îi atac. Când cedăm mândriei și ne considerăm mai buni decât alții, asta ne aduce căderea, deci mesajul a fost interpretat pe dos față de ceea ce intenționează să transmită", a spus Hardy.

Textul considerat ofensator a fost între timp modificat dar preotul a menționat că va ține predica pe tema anunțată inițial.

×
Subiecte în articol: biserica LGBT mândrie
Parteneri
Sondajul care dă peste cap scena politică!
x close