Antena 3 CNN International News Tower Bridge din Londra a rămas blocat, după o defecţiune tehnică şi a provocat un blocaj uriaş în trafic

Tower Bridge din Londra a rămas blocat, după o defecţiune tehnică şi a provocat un blocaj uriaş în trafic

O defecțiune tehnică a lăsat faimosul reper londonez Tower Bridge blocat luni după-amiază, cu mașini și pietoni care nu pot trece.

Tower Bridge din Londra a rămas blocat, după o defecţiune tehnică şi a provocat un blocaj uriaş în trafic
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    09 Aug 2021   •   19:59

Poliția din Londra a confirmat într-un tweet că podul a fost blocat din cauza „defecțiunii tehnice”, în timp ce numeroase poze și videoclipuri postate pe rețelele de socializare arată elementele de bază blocate în poziție verticală după ce au fost deschise pentru a permite trecerea unei nave înalte.

Elementele de bază sunt secțiunile de drum mobile de pe pod care pot fi ridicate și coborâte folosind contragreutățile. Potrivit site-ului turistic Tower Bridge, podul se ridică de aproximativ 800 de ori pe an.

Defecțiunea tehnică a provocat linii lungi de trafic în oraș, pietonii trebuind să găsească alte modalități de a trece peste apă. Poliția din City of London a îndemnat oamenii să evite zona.

Aflându-se deasupra râului Tamisa, reperul lung de 787 de metri a fost finalizat în 1894. Odată alimentate cu abur, bazinele hidraulice au fost apoi acționate de petrol și, într-un final, au devenit electrice din 1976.

De asemenea, podul a rămas blocat în august 2020, contul oficial Twitter al podului punând vina pe o „defecțiune mecanică”.

Tower Bridge este o atracție turistică populară, iar vizitatorii se pot plimba de-a lungul pasarelelor care leagă cele două turnuri.

Trotuarele erau inițial publice, dar s-au închis în 1910. S-au redeschis în anii 1980 ca spațiu expozițional.

×
Subiecte în articol: Londra Tower Bridge
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close