Antena 3 CNN International News Brittney Griner, sportiva americană arestată la Moscova, își află sentința joi. Procurorii au cerut aproape 10 ani de închisoare

Brittney Griner, sportiva americană arestată la Moscova, își află sentința joi. Procurorii au cerut aproape 10 ani de închisoare

Jucătoarea americană de baschet Brittney Griner a fost audiată, joi, la un tribunal din regiunea capitalei ruse, în așteptarea verdictului la acuzațiile de contrabandă cu droguri.

Brittney Griner, sportiva americană arestată la Moscova, își află sentința joi. Procurorii au cerut aproape 10 ani de închisoare
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2022   •   17:33

Este de așteptat ca sentința în cazul său să fie anunțată în cursul serii de joi, transmite CNN.

Griner (foto), jucătoare în WNBA - liga americană profesionistă de baschet feminin, a îmbrăcat tricoul UMMC Ekaterinburg în extrasezonul competițional american.

A fost de două ori medaliată cu aur la Olimpiadă.

Ea a fost arestată pe un aeroport din Moscova în luna februarie, fiind acuzată de procurorii ruși că a încercat să introducă în țară mai puțin de un gram de ulei de canabis, aflat în bagaje.

Acuzarea a cerut în cazul său 9 ani și jumătate de închisoare. Ea riscă până la 10 ani de închisoare.

Griner a pledat "vinovat" luna trecută, în demersul de a primi o pedeapsă mai ușoară.

Propunerea SUA: Grineri și Whelan, la schimb cu traficantul de arme Viktor Bout

Maria Blagovolina, avocata baschetbalistei, a declarat în instanță că Griner nu a folosit niciodată droguri în Rusia și că nu a avut intenția să facă acest lucru.

Conform apărătoarei lui Griner, aceasta a folosit marijuana doar acasă, în Arizona, unde utilizarea este legală.

Sportiva ar fi recurs la acest drog doar în perioadele scurte dintre competiții și în vacanță, numai la prescripția unui medic, a mai spus avocata.

SUA au încercat să negocieze eliberarea lui Griner și a unui alt cetățean american, Paul Whelan, acuzat și condamnat în Rusia pentru spionaj.

La schimb, oficialii americani s-au declarat dispuși să-l predea pe Viktor Bout, un celebru traficant de arme, condamnat în SUA la 25 de ani de detenție.

Săptămâna trecută, reprezentanții Kremlinului au spus că încă nu există un acord cu Statele Unite în ceea ce privește un eventual schimb de deținuți.

Foto galerie: Brittney Griner, pe terenul de baschet și în spatele gratiilor

×
Subiecte în articol: Brittney Griner
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close