Antena 3 CNN International News Cancelarul german îi avertizează pe Putin cu privire la armele chimice sau biologice: ”Nu o face”

Cancelarul german îi avertizează pe Putin cu privire la armele chimice sau biologice: ”Nu o face”

Orice utilizare de către Rusia a armelor chimice sau biologice în Ucraina ”ar fi o încălcare a tuturor regulilor, a tuturor acordurilor și a tuturor convențiilor existente”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, după o reuniune extraordinară a G7, joi, la Bruxelles. ”Putem spune doar: Nu o face!”

Cancelarul german îi avertizează pe Putin cu privire la armele chimice sau biologice: ”Nu o face”
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    24 Mar 2022   •   19:23

Scholz a respins cu fermitate acuzațiile ruse conform cărora Ucraina dezvolta arme chimice sau biologice.

Scholz a respins, de asemenea, cererea președintelui rus Vladimir Putin ca țările „neprietenoase” să înceapă să plătească pentru gazul rusesc în ruble.

„Moneda de plată face parte din contract și asta este valabil. În mare parte se citește euro sau dolar”, a spus Scholz la Bruxelles.

El a recunoscut că energia a fost lăsată în afara sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, ca răspuns la invazia acesteia în Ucraina, dar a spus că a fost intenționat.

A fost o „decizie foarte conștientă” a blocului de a exclude importurile de petrol, gaze și cărbune din pachetul de sancțiuni. Blocul lucrează la noi sancțiuni, a spus Scholz.

Pentru a reduce dependența Germaniei de energia rusă, țara va începe anul acesta construcția a două terminale de gaze naturale lichefiate pentru a primi gaze naturale, a spus Scholz.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Germania
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close