Antena 3 CNN International News Ce i-a spus Xi Jinping lui Emmanuel Macron la Beijing despre războiul din Ucraina

Ce i-a spus Xi Jinping lui Emmanuel Macron la Beijing despre războiul din Ucraina

Presa chineză de stat a transmis mesajul oficial al președintelui Xi Jinping după discuțiile purtate la Beijing cu liderul din Hexagon, Emmanuel Macron.

Ce i-a spus Xi Jinping lui Emmanuel Macron la Beijing despre războiul din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2023   •   18:43

Astfel, Xi Jinping i-a spus omologului francez că "nu este în interesul nimănui ca războiul din Ucraina să se prelungească".

Conform liderului de la Beijing, "este în interesul tuturor părților implicate și al întregii lumi să se ajungă la încetarea focului și la un final al războiului cât mai curând posibil", potrivit comunicatului publicat în presa chineză.

O soluție politică, pentru care toate părțile ar trebui să-și asume responsabilitatea, este "singura cale corectă", a adăugat liderul chinez.

China a salutat faptul că Franța vine cu "propuneri concrete de soluții politice" la criza ucraineană și a menționat că Beijingul va sprijini Parisul în acest sens, autoritățile chineze fiind dispuse la un rol constructiv.

Citește șiCu cine se întâlnește Emmanuel Macron la București | Tăcere neobișnuită a autorităților române 

Într-o altă declarație comună a celor doi șefi de stat, China și Franța au menționat că sprijină eforturile de restabilire a păcii în Ucraina, se opun atacurilor armate asupra centralelor nucleare și a altor instalații legate de energie nucleară și își mențin poziția privind neproliferarea nucleară.  

China și Franța și-au reafirmat legăturile și și-au exprimat dorința de a impulsiona mai multe evoluții comune, pe baza faptului că ambele țări "își respectă reciproc suveranitatea, integritatea teritorială și interesele majore", arată documentul citat de CNN, care are 51 de puncte. 

×
Subiecte în articol: Xi Jinping Emmanuel Macron Ucraina
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close