Antena 3 CNN International News Ei sunt cei mai proeminenți medici anti-vaccin din SUA. Promovează teorii conspiraționiste și susțin că vaccinul anti-COVID îi face pe oameni să se magnetizeze

Ei sunt cei mai proeminenți medici anti-vaccin din SUA. Promovează teorii conspiraționiste și susțin că vaccinul anti-COVID îi face pe oameni să se magnetizeze

CNN a realizat o galerie a celor mai influenți și mai activi medici anti-vaccin din SUA, țară în care mulți ezită încă să se imunizeze împotriva COVID și unde numărul deceselor provocate de coronavirus a atins aproape trei sferturi de milion.

Ei sunt cei mai proeminenți medici anti-vaccin din SUA. Promovează teorii conspiraționiste și susțin că vaccinul anti-COVID îi face pe oameni să se magnetizeze
de Adrian Iclozan    |    20 Oct 2021   •   15:34

Prima pe listă este dr. Christiane Northrup, medic specialist de obstetrică-ginecologie, absolventă a unei universități din așa numita "Ivy League" (clubul restrâns al universităților de top americane, n.r.).

Pagina sa de Facebook are 558.000 de urmăritori și distribuie sfaturi legate de sănătate și combaterea efectelor îmbătrânirii.

Pe Telegram, platformă socială unde moderarea este mai puțin strictă, Northrup (foto următoare) își dezvăluie o altă față: cea de propagator al informațiilor false despre coronavirus și vaccinul menit să îl combată, notează CNN.

Dr. Christiane Northrup: Nu mai trebuie să mă răzbun, dușmanii mei s-au vaccinat

"Cea mai bună explicație pentru faptul că dozele anti-COVID sunt injecții ucigașe", a scris Northrup în legătură cu o postare pe care a distribuit-o.

Unui meme pe care l-a postat în august, doctorița i-a atașat următoarea explicație: "Eu, când mi-am dat seama că nu trebuie să mă mai răzbun pe dușmani, pentru că s-au vaccinat cu toții".

De asemenea, Northrup a scris că "s-a născut încă un erou", cu referire la un medic care refuză să consulte pacienți vaccinați.

Dr. Christiane Northrup este parte a unui mic grup de doctori care s-au detașat drept o uriașă sursă de dezinformare în privința vaccinurilor anti-COVID, fie în calitate de influenceri pe rețelele sociale, fie ca medici de familie în contact direct cu pacienții, comentează CNN.

Acești medici "întețesc focul"  într-o vreme în care numărul deceselor atribuite COVID în SUA a depășit 724.000 iar numărul victimelor în rândul persoanelor nevaccinate continuă să crească.

Până în prezent, acești medici fac rău cu impunitate, riscând puțin sau nimic din punct de vedere al calității profesionale, arată CNN.

Rețeaua TV menționează că, într-adevăr, în luna iulie, Federația Comitetelor medicale din statele americane a precizat într-o declarație că doctorii care promovează informații false despre vaccinurile anti-COVD își riscă licențele profesionale.

Dr. Rashid Buttar sau "toți vaccinații vor muri până în 2025"

Însă, potrivit CNN, doar câțiva medici cu notorietate redusă au fost sancționați până în prezent.

Medicii cu notorietatea dată de milioane de urmăritori pe internet nu au fost investigați.

Un alt medic anti-vaccinist cu largă notorietate este dr. Rashid Buttar, autorul unui best-seller intitulat "Nouă pași pentru a ține doctorul la distanță".  Este dublu licențiat în biologie și teologie la Universitatea Washington din St. Louis, deținător al licenței în medicină osteopatică la Universitatea din Iowa, cercetător invitat al Universității statului Carolina de Nord.

Cu atâtea titluri, și-a mai adăugat unul pe site-ul propriu: "Cel mai cenzurat doctor". CNN notează că dr. Buttar (foto următoare) apare frecvent în combinezon medical sau în haine albe în materialele sale promoționale.

Potrivit CNN, dr. Buttar a distribuit toate tipurile de afirmații scandaloase și înșelătoare despre pandemia de COVID. Între acestea: "toți oamenii care fac vaccinul vor muri până în 2025" și "vaccinul este parte a unui plan de depopulare"

"COVID-19 a fost o operațiune planificată", a scris el pe Twitter, unde are 88.000 de urmăritori.

Într-un recent interviu pentru CNN acordat jurnalistului Drew Griffin, medicul și-a menținut toate aceste afirmații.

Efectul propagandei anti-vaccin în SUA: o treime dintre adulții eligibili nu sunt imunizați

"Le-am spus oamenilor că lucrul cel mai bun care li s-ar putea întâmpla ar fi să se infecteze cu COVID. Îți vei edifica astfel sistemul imunitar și nu va trebui să-ți mai faci griji despre el", a spus dr. Buttar.

El a adăugat ulterior următoarea afirmație falsă: "Mor mai mulți oameni din cauza vaccinului decât din cauza COVID".

Printre cele mai șocante predicții lansate de dr. Buttar este cea conform căreia "numărul de morți provocat de dr. Anthony Fauci (consilier al președintelui SUA și șeful Institutului American pentru Alergii și Boli Infecțioase, n.r.) îl va depăși pe cel provocat de Adolf Hitler în timpul Holocaustului".

"Fauci nu este un trecător inocent. El știe foarte bine ce face", a insistat dr. Buttar în interviul pentru CNN.

Afirmațiile făcute de Buttar și Nothrup seamănă îndoiala despre vaccinuri într-o vreme când o treime dintre americanii eligibili  - mulți dintre aceștia fiind republicani susținători ai lui Donald Trump  - nu sunt complet imunizați, indică CNN.

Alți medici americani cu expunere publică semnificativă și anti-vacciniști inventariați de CNN sunt dr. Joseph Mercola, specialist în osteopatologie, dr. Simone Gold, fost medic specialist în medicină de urgență și dr. Sherri Tenpenny.

Revelația unui medic anti-vaccin: Vaccinații se magnetizează iar obiectele se lipesc de fruntea lor

Ultima a fost audiată astă-vară în legislativul statului Ohio și și-a căpătat blamul public după ce a afirmat că injecția cu vaccin anti-COVID provoacă magnetism, determinând obiectele metalice precum cheile și argintăria să se lipească de frunțile celor imunizați.

Ea și-a menținut ulterior cele declarate, adăugând: "Oamenii ar trebui să aibă de ales dacă se vaccinează sau nu, pentru că, odată injectat cu vaccinul, nu-l poți elimina".

Dr. Gold a numit vaccinurile anti-COVID "un agent biologic experimental ale cărui efecte negative sunt bine documentate".

Iar dr. Mercola a intrat în atenția agenției americane de specialitate, FDA, fiind avertizat pentru vinderea de "leacuri" false anti-COVID. El susține că ar fi vizat de agenții federali "din motive politice".

Mercola și Tenpenny figurează, alături de Buttar și Northrup, pe lista cu 12 cei mai influenți distribuitori de informații false despre vaccinurile anti-COVID, întocmită în prima parte a acestui an de Centrul pentru Combaterea Urii în Mediul Digital (Center for Countering Digital Hate, CCDH).

CCDH este un ONG care monitorizează dezinformările.

Raportul acestei organizații l-a determinat pe președintele Joe Biden să îi blameze pe influencerii de pe rețelele sociale pentru că vin cu informații care "omoară oamenii", amintește CNN.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close